Breakdancetopper Maxime Blieck scoort profcontract bij Sport Vlaanderen

©Little Shao Little Shao/Red Bull Content Pool
©Little Shao Little Shao/Red Bull Content Pool
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Maxime Blieck (22) krijgt een profcontract bij Sport Vlaanderen en Danssport Vlaanderen. De uit Oostkamp afkomstige danseres werd onlangs nog tweede op het officieuze wereldkampioenschap breakdance. Nu kan ze zich volop richten op haar volgende doel: olympisch goud in 2024.

Maxime Blieck, in het wereldje ook bekend als B-girl Madmax, maakte het goede nieuws donderdagavond bekend op Instagram. “ This girl kreeg zonet een fulltime contract bij Sport Vlaanderen en Danssport Vlaanderen. Officieel atleet!”, schrijft Maxime, die in Brussel woont.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Maxime Blieck schopte het begin december tot de finale van de Red Bull BC One World Final in het Oostenrijkse Salzburg, zeg maar het officieuze wereldkampioenschap breakdance. Ze moest er nipt de duimen leggen voor de Russissche Natali Kiliachikhina, beter bekend als Kastet.

Volgend jaar is Madmax er opnieuw bij in de wereldfinale en ze maakt vandaag ook deel uit van de selectie voor de Spelen van 2024 in Parijs, waar breakdance zijn debuut maakt als olympisce discipline. In onze krant sprak Maxime eerder al de hoop uit om een profcontract te bemachtigen als atleet. “Anders moet ik op zoek naar een andere job om de huur te betalen”, zei ze. “Maar ik geloof er in: hoe harder ik shine , hoe groter de kans dat ze mij als een potentiële medaillewinnaar zien en me dat contract gaan geven. Aan mij om me te bewijzen.”

Wat de West-Vlaamse nu dus al gelukt is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.