BOIC opent in 2016 Rio House in Oostende

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) opent in de zomer van 2016 een Rio House in Oostende, zo is woensdag bekendgemaakt. Voor supporters wordt het dé place to be om Team Belgium aan te moedigen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

© BELGA

“De Olympische Zomerspelen vinden in 2016 voor het eerst plaats in Zuid-Amerika. Het BOIC zocht een locatie aan de Belgische kust om de olympische ervaring en het unieke van de Braziliaanse stranden ook in België tastbaar te maken. En waar kunnen ze beter neerstrijken dan in dé Stad aan Zee?”, zegt de Oostendse schepen voor Toerisme en Lokale Economie Johan Vande Lanotte.

Voor de gelegenheid zal Petit Nice, ter hoogte van Kursaal Westhelling, tussen 5 en 21 augustus worden omgetoverd tot een olympisch dorp. “Een plek waar de fans, federaties, clubs en sympathisanten kunnen samenkomen om het Team Belgium in Rio de Janeiro een hart onder de riem te steken”, klinkt het.

Unieke Braziliaans-olympische sfeer

“De stad Oostende heeft veel te bieden: dynamisme, enthousiasme, het strand!”, vult Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC, aan. “We zullen er alle fans en hun families kunnen trakteren op een unieke Braziliaans-olympische sfeer die ons van de andere kant van de Atlantische Oceaan zal overspoelen, recht van de Spelen van Rio 2016. De site is ideaal gelegen en gemakkelijk toegankelijk. De perfecte plek om het Team-Belgium-gevoel volop te beleven.”

(belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.