Bianca Seroen en Karel Moerman winnen 10 km van Gistel

Winnaar Karel Moerman met de drie eerste dames: Bianca Serroen (midden), Barbara De Brauwer (rechts) en Jani Montaigne (links) © (Foto FRO)
Redactie KW

Na een korte regenvlaag namen 163 deelnemers de start in de 10 km van Gistel, de vijfde wedstrijd van het Runningcenter Criterium van het Houtland.

Op de 5 km ging de zege naar de jonge Florens Marciau uit Kortrijk, voor Jasper Vitse (Bredene) en Axel Kerremans (Oostnieuwkerke). Bij de dames was er een verrassende zege voor de 11-jarige Naomi Clinckemaillie uit Ingelmunster, voor Cindy Flameyn (Gistel) en Iona Martens (Torhout).

Op de 10 km liepen Karel Moerman (Diksmuide), Tom Vanslambrouck (Zerkegem) en Steven Broucke (Diksmuide) na drie kilometer al met een grote voorsprong aan de leiding. Ze bleven het grootste deel van de wedstrijd samen. In de slotkilometers zette Karel Moerman een tandje bij. Groot was het verschil niet, maar hij won in iets meer dan 33 minuten, honderd meter voor Van Slambrouck, tweehonderd meter voor Broucke. Maxim Kerremans (Ingelmunster) pakte de vierde plaats, voor Gert-Jan Joseph uit Gistel.

Bij de dames liep favoriete Bianca Serroen (Geluwe) zeven kilometer in gezelschap van Barbara De Brauwer (Kortrijk). In de slotkilometers snelde ze alleen naar de zege in 38’25”. De derde podiumplaats was voor junior Jani Montaigne uit Roeselare.

Start van de 10 km van Gistel met vooraan organisator en ex-ultraloper Jan Vandendriessche
Start van de 10 km van Gistel met vooraan organisator en ex-ultraloper Jan Vandendriessche© (Foto FRO)

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier