Berenloop in Beernem geannuleerd, wel plannen voor wintereditie

Archiefbeeld © AC
Redactie KW

De stratenloop op zondag 27 september zal niet plaatsvinden. De Koninklijke Atletiek- en Joggingclub Beverhout heeft ondertussen als organisator plannen voor een wintereditie als alternatief.

De 16de editie van de Berenloop in Beernem op zondag 27 september zou een vernieuwing inluiden met het invoeren van een grotere afstand, 20 km en een aflossingswedstrijd, 5-10-5 km. “In de huidige omstandigheden en gezien de prognoses in verband met de verspreiding van het coronavirus lijkt het ons bijzonder moeilijk om onze wedstrijd met behoud van kwaliteit en in zijn gekende sfeer te organiseren“, klinkt het bij de organisatie.

De impact van de geldende COVID-regels is zodanig groot dat het concept van het volledige evenement niet behouden kan worden. De organisatie vraagt bovendien de medewerking van een groot aantal vrijwilligers, alsook vereisen de coronamaatregelen heel wat extra medewerkers. “In deze tijden hebben we er alle begrip voor dat sommigen zich zo weinig mogelijk willen blootstellen aan een risico op besmetting. Al deze elementen hebben ons doen besluiten om de geplande berenloop niet te laten doorgaan.”

Ondertussen werkt men bij Beverhout plannen uit voor een winter- of een eindejaarseditie van de Berenloop 2020. “Onder voorbehoud van een gunstige evolutie van het coronavirus en een versoepeling van de maatregelen voor het organiseren van evenementen, houden we onszelf eraan het jaar niet uit te zwaaien zonder dat ‘de beren gelopen’ hebben”, aldus nog de organisatie.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier