Benny Fischer en Saartje Speleers outstanding op Beach Run in Nieuwpoort

De top vier bij de heren, samen met burgemeester Geert Vanden Broucke. © FRO
Redactie KW

De sportdienst van Nieuwpoort organiseerde op maandagavond de derde wedstrijd van het Kustcriterium en kreeg meer dan 300 deelnemers aan de start voor 5km en 10km. Op de vijf kilometer toonden Liesbeth De Vos uit Lievegem en Adrien Jaceuerie (uit Gravelines) zich de snelsten in het zand.

Op de tien kilometer trok favoriet Benny Fischer meteen alle registers open en hij liep solo naar de overwinning op het harde zand, in een sterke tijd van 34’49”. Daarmee was hij meer dan een minuut sneller dan de tweede, Jasper Vitse, uit Bredene. Davy Stieperaere, vorig jaar eindwinnaar van het Kustcriterium, nadert zijn beste conditie na een rugblessure en hij pakte de derde plaats, voor Kevin Brysbaert (Westfleteren), Alex Heuninck (Brussel), Alain Geerts (Impe), Dominique Alleman (Langemark) en Patrick Jonckheere (Alveringem).

De top drie bij de dames van de 10km met burgemeester Geert Vanden Broucke.
De top drie bij de dames van de 10km met burgemeester Geert Vanden Broucke.© FRO

Bij de dames liep Saartje Speleers uit Bredene, van bij de start aan de leiding. De hardloopster, die in volle voorbereiding is op de marathon van Eindhoven, finishte als 18de tussen de mannen, in een tijd van 39’05”. Tweede werd du-atlete Nele Vermeulen uit Erps-Kwerps, de winnares van Blankenberge. Derde werd nog een du-atlete, Annelies Brak, net als Jasper Vitse en Saartje Speleers ook afkomstig uit de sportieve kustgemeente Bredene.

De volgende wedstrijd van het Kustcriterium is op woensdag 17 juli, de 10km Beach Run te Koksijde.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier