Belgische delegatie, met twee West-Vlamingen, start Olympische Winterspelen

De Belgische delegatie tijdens de openingsceremonie. © BELGA
Redactie KW

De Belgische delegatie is het Olympisch stadion van het Zuid-Koreaanse Pyeongchang binnengekomen voor de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen.

De delegatie bestaat uit 22 atleten (en een reserve) uit in negen sporten. Het is van 1936 geleden dat er nog zoveel Belgen aan de start stonden van de Winterspelen. België neemt in Pyeongchang voor de 21ste keer deel aan de Olympische Winterspelen. Ons land kwam als 28ste het stadion binnen. Er wordt gewerkt volgens het Koreaanse alfabet.

Seppe Smits draagt de Belgische vlag, maar de snowboarder zit niet de hele rit uit in het Pyeongchang Olympic Stadium. “Nadat we het stadion zijn binnengestapt kunnen we snel weer naar huis met een auto die het BOIC heeft geregeld”, zo zei hij eerder in een interview. “Ten laatste om 21.30 uur zullen we weer in het hotel zijn. Dat is ruim op tijd om nog een goeie nachtrust te hebben”, aldus nog Smits, die zaterdag al in actie komt.

Een sfeerbeeld van de openingsceremonie in Pyeongchang.
Een sfeerbeeld van de openingsceremonie in Pyeongchang.© BELGA

De Belgische delegatie telt 22 atleten, onder wie West-Vlamingen Mathias Vosté (schaatsen, 500 meter, 1.000 meter) en Marjolein Decroix (Alpineskiën: slalom)

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.