BC Oostende wint de Beker van België

© BELGA
Redactie KW

BC Oostende won op paasmaandag de Beker van België. Na een spannende slotfase werd het 77-76 tegen Okapi Aalstar.

In een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen nam BC Oostende beste start. Dusan Djordjevic opende de score : 2-0. Aalstar liet niet begaan en klampte aan. Na een vijftal minuten sloeg Oostende echter al een eerste kloofje. Na het eerste quarter stond het 31-22. Opvallend was het hoge afwerkingspercentage bij Oostende : 90 % tweepunters en 75 % driepunters. In het tweede quarter diepte Oostende de kloof verder uit en aan de rust stond het al 53-39 voor de kustploeg.

In het begin van de tweede helft kwam Aalstar even terug tot op tien punten, maar dan duwde Oostende het gaspedaal in. Matt Lojeski was de bezieler van een sterke Oostendse periode : 72-53 na het derde quarter.

Oostende had het moeilijk in het begin van het vierde quarter en de Ajuinen kwamen dichter tot 75-65. Een time-out van coach Dario Gjergja bracht maar even soelaas : 77-72 met nog twee minuten op de klok. Derek Raivio zorgde vervolgens voor 77-74. Brent Wright miste twee vrijworpen en in de slotfase miste Aalstar drie ultieme vrijworpen. De slotfase werd nog ontsierd door vechtpartijen in de tribunes tussen de Oostendse en Aalsterse aanhang. Uiteindelijk eindigde de partijen op 77-76.

Het is geleden van 2010 dat Oostende nog de Beker van België won.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.