BC Oostende verliest in eigen huis van Okapi Aalstar

BC Oostende heeft nog veel werk voor de boeg als het de finale van de play-offs wil bereiken. Het verloor dinsdag de eerste match van de halve finales tegen Okapi Aalstar met 84-95.

© BELGA

BC Oostende begon dinsdagavond eindelijk aan de play-offs. In de eerste wedstrijd van de halve finales (volgens een ‘best of five’) nam de kustploeg het op tegen Okapi Aalstar. BC Oostende opende sterk. Onder impuls van Matt Lojeski stond het na een halve minuut al 5-0 voor de kustploeg. Aalstar vocht echter terug en de bezoekers speelden nog een knap eerste quarter. Na tien minuten stond het 26-25 voor Oostende.

In het tweede quarter steeg de intensiteit van de match en Aalstar nam de leiding. Bij BCO viel Sean Singletary echter sterk in : 47-50 aan de rust. Matt Lojeski scoorde in de eerste helft twintig punten.

In het derde quarter sloeg Aalstar een eerste kloof na een technische fout. De twee vrijworpen werden omgezet en Thomas Dreesen scoorde nog een driepunter : 59-65. Oostende klampte echter aan : 69-73 na drie quarters. In quarter vier sloeg Aalstar opnieuw een kloofje. Ryan Thompson zorgde met een bom voor 74-82 na 34 minuten. Oostende probeerde wel de bakens te verzetten, maar Aalstar bleef scoren. Vooral Ryan Thompson speelde sterk voor Aalstar. De match eindigde uiteindelijk op 84-95 voor Aalstar.

Donderdagavond wordt de tweede match afgewerkt in Aalst. Wie het eerst drie matchen wint, stoot door naar de finale.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.