BC Oostende verliest in Aalst met 95-89

BC Oostende heeft geen vervolg kunnen breien aan de zegereeks in de nationale competitie. In en tegen Okapi Aalstar ging het team van coach Dario Gjergja in de slotfase onderuit met 95-89.

Leider Aalst gunde Oostende slechts één nacht rust na hun vermoeiende trip voor de Eurocupwedstrijd woensdag in het Russische Kazan. De kustjongens lieten het echter niet aan hun hart komen en boden de toeschouwers in het Forum een boeiend eerste kwart (27-29) aan waarin vooral de Amerikanen Wilkinson en Lojeski (ex-Aalstar) zich erg trefzeker toonden.

Een voorsprong die BCO ook kon behouden halfweg het tweede kwart. John Tofi zorgde voor de 39-38 waarna Aalst die bonus kon consolideren.

Na de rust (51-47) zag het ernaar uit dat een slordig Oostende (18 turnovers!) de rol moest lossen. Okapi bouwde de voorsprong verder uit tot elf punten (67-56), maar een sterke Drobnjak hield de landskampioen in de wedstrijd en bracht zijn team bijna eigenhandig terug naar 79-77.

Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreedte meer toe. Dankzij een bom van Stojic en een vrijworp van Wilkinson stonden de bordjes weer in evenwicht (83-83). Een nieuwe 5-0 die daarop volgde werd tenietgedaan door Djordjevic.

Het laatste woord was echter voor topschutter Derek Raivio (20 punten) die de partij vanop de vrijworplijn besliste. De derde nederlaag voor Oostende in de Ethias League.

Woensdag volgt de derde groepswedstrijd in de Eurocup tegen het Poolse Stelmet Zielona Gora. (Steve Dinneweth)

(27-29, 51-47, 71-69, 95-89)

Katnic 0, Lojeski 16, Drobnjak 15, Wright 11, Stojic 12, Wilkinson 17, Djordjevic 18, Petrovic 0