BC Oostende peuzelt Bergen op in eerste finalematch

Redactie KW

BC Oostende heeft zaterdagavond de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs overtuigend gewonnen. De Oostendse ploeg versloeg Bergen met 88-57. Maandag staat de tweede finalematch op het programma. Wie het eerst drie wedstrijden wint, kroont zich tot kampioen.

BC Telenet Oostende begon onder impuls van Stojic en Drobnjak prima en leidde na het eerste quarter met 14-7. Dat kloofje kreeg Bergen niet dicht, zeker niet toen ook Lojeski zijn duit in het zakje begon te doen : 37-28 (rust). De Oostendenaars liepen na de rust stelselmatig uit (43-30 na 22′, 56-41 na 27′), terwijl de bezoekers op geen enkel moment de indruk gaven dat ze nog in de zege geloofden : 60-43 (na 30′). De enige opwinding in het vierde quarter kwam van een toeschouwer, die zijn beker bier naar de Oostendse bank gooide. In het slot van de partij gunde coach Dario Gjergja al zijn basisspelers een applausvervanging en liet hij zijn hele bank opdraven : 88-57.

“Nog maar 1-0”

Na de wedstrijd was de ontgoocheling en frustratie bij de bezoekende coach Yves Defraigne – die in het begin van het vierde quarter een technische fout kreeg – zo groot dat hij geen commentaar wilde geven. “Uit respect voor de tegenstander, de fans en de sport wil ik geen verklaringen afleggen over wat er vandaag misliep”, was het enige wat hij kwijt wou.

De Oostendse coach Dario Gjergja maande, ondanks de klinkende overwinning, aan tot bescheidenheid. “Het doet er niet toe of je wint met 20, 30 of zelfs 40 punten, in de stand staat het nog altijd maar 1-0. Maandag volgt een compleet nieuwe wedstrijd, waarbij we weer helemaal vanaf nul moeten beginnen.”

Woensdag kampioen ?

BC Telenet Oostende leidt in de finale van de play-offs met 1-0. De ploeg die het eerst drie wedstrijden wint, is kampioen. Maandag staat de tweede wedstrijd, in Bergen, op het programma. Als Oostende ook die match wint, kan het woensdagavond op eigen terrein de titel grijpen.

BC Telenet Oostende – Belfius Mons-Hainaut 88-57

Quarterstanden : 19-14, 37-28, 60-43, 88-57.

BC Oostende : STOJIC 7, WILKINSON 12, DJORDJEVIC 11, WRIGHT 6, LOJESKI 17, Katnic 3, Singletary 5, Petrovic 5, Salumu 10, De Thaey 2, Boukichou 0, Drobnjak 10.

Belfius Mons-Hainaut : WALLACE 1, TAYLOR 9, CAGE 6, BOSTIC 10, QVALE 2, Muya 10, Libert 3, Giancaterino 7, Schwartz 0, Randle, Gorgemans 5.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.