BC Oostende pakt titel na sensationele ontknoping

© BELGA
Redactie KW

Het basketseizoen 2011-2012 kende een sensationele ontknoping. Pas na een verlenging in de vijfde match was er een winnaar : BC Oostende haalde het met 75-74 en pakt zo een dertiende landstitel.

Oostende en Charleroi maakten een ongelooflijke thriller van de basketfinale. Vrijdag kwam het tot een vijfde en beslissende match in de Sleuyter Arena. Al om 19.30 uur stond er een lange wachtrij fans die de laatste tickets wilden bemachtigen.

De zenuwen waren duidelijk gespannen want in de beginfase waren er heel wat missers. Oostende en Charleroi hielden elkaar echter in evenwicht. Riddick kreeg een technische fout en Lojeski zorgde met een driepunter voor de Oostendse voorsprong. Aan de rust stond het 34-30.

In de tweede helft leek Charleroi op weg naar de titel onder impuls van een sterke Demond Mallet, maar Oostende vocht terug en dwong zowaar een verlenging af. De Sleuyter Arena ontplofte een eerste keer.

In die verlenging werd er amper gescoord, wellicht door de zenuwen. Door een driepunter kwam Oostende met nog 25 seconden op de klok 75-74 voor, maar Winston beging een fout op Hamilton. Die miste echter zijn twee vrijworpen en Oostende vierde de titel. De fans bestormden massaal het terrein, kapitein Petrovic knipte het netje weg. Voor BCO is het de dertiende landstitel.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 15 juni.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.