BC Oostende lijdt verrassende nederlaag in Pepinster

© RONNY NEIRINCK

Op bezoek bij rode lantaarn Pepinster ging BC Telenet Oostende zaterdagavond met 63-61.

De Oostendenaars domineerden de wedstrijd nochtans in de eerste drie quarters. Na tien minuten leidde BC Telenet Oostende al met 12-20. Ook in het tweede quarter hielden de bezoekers vlot stand. Met een 28-35-tussenstand aan de rust leek er geen vuiltje aan de lucht. Ook in de eerste tien minuten leek BC Oostende freewheelend op weg naar een overwinning. Bij het ingaan van het vierde quarter leidde de ploeg van coach Dario Gjergja met 44-56, maar toen zette Pepinster een verwoestend slotoffensief in. Bij de bezoekers lukte niets meer, waardoor de thuisploeg steeds dichterbij kwam. In de laatste minuut ging Pepinster nog op en over Oostende: 63-61. Matt Lojeski was opnieuw topschutter bij de bezoekers. Hij zorgde voor dertien punten. Brent Wright tekende voor twaalf punten.