BBC Zwevezele doekt eerste ploeg op

Redactie KW

Volgend seizoen zal er geen Zwevezeelse ploeg meer aantreden in de tweede nationale van het basketbal. Dat maakte het bestuur van BBC De Westhoek Zwevezele zondag bekend. Budgettaire redenen zouden aan de basis liggen van deze drastische beslissing.

Voorzitter Willy Verhaeghe van BBC De Westhoek Zwevezele deelde “met pijn in het hart” mee dat de ploeg in tweede nationale er na dit seizoen mee ophoudt. Hij kan het budget voor volgend seizoen niet rond krijgen. Volgens de voorzitter wordt het alsmaar moeilijker om te overleven in een kleine gemeente. Ook de eisen van de spelers worden alsmaar groter. “Er zitten nog twee andere West-Vlaamse ploegen in tweede nationale en enkele in derde”, aldus de voorzitter. “We moeten allemaal in dezelfde vijver vissen.

Verplaatsingskosten

Door de grote vraag gaan de prijzen ook omhoog. Daardoor moeten we spelers halen die hier ver vandaan wonen, maar dat drijft de verplaatsingskosten op. Het wordt ook alsmaar moeilijker om een vaste kern te behouden. Vorig jaar werden we kampioen en toch hielden we maar twee spelers over. Er is geen clubliefde meer, basketspelers zijn werknemers geworden.”

Grotere sporthal

Net nu de gemeente Zwevezele bezig is met een grotere sporthal, houdt de grootste vrager ermee op. “De accomodatie en trainingsmogelijkheden speelden ons parten”, klinkt het. “De gemeente doet haar best, maar het is voor ons te laat. Al moet ik zeggen dat ze al het nodige doen. Ze zijn goed bezig.”

Provinciale reeksen

BBC De Westhoek Zwevezele One doet nog het seizoen uit. Volgend seizoen concentreert de club zich op de provinciale reeksen. Bedoeling is de tweede ploeg, die nu in tweede provinciale uitkomt, te stabiliseren en van daaruit door te groeien. “We willen met vijf jonge gasten en twee ervaren spelers werken”, geeft manager Peter Casteleyn nog mee.

Samen met de beslissing om de eerste ploeg op te doeken, maakte voorzitter Willy Verhaeghe nog bekend dat hij er na dit seizoen na twintig jaar voorzitterschap en 55 jaar in het basketbal mee ophoudt. Hij en zijn vrouw Gilberte Kerckaert verlaten na dit seizoen het bestuur. Verhaeghe benadrukte wel dat zijn beslissing niks met het opdoeken van de eerste ploeg te maken heeft.

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.