Basketlegendes lichten ‘Red Basket’ toe op persconferentie

(UPDATE-VIDEO) Zeven basketcoryfeeën hebben op een persconferentie de actie Red Basket toe. De eersteklassers spelen volgens hen met te veel buitenlanders en eigen jeugd krijgt onvoldoende kansen. De druk bijgewoonde persbabbel maakte duidelijk dat het de legende menens is. Ze willen met hun petitie de basketbalbond op de dramatische situatie wijzen.

Verschillende nationale en regionale tv-zenders woonden de persconferentie bij. Dat toont volgens de initiatiefnemers dat hun noodkreet wel degelijk gevolgd wordt door het grote publiek. Ze hopen via de pers nog meer mensen de petitie te laten ondertekenen.

Intussen kwam er ook al reactie vanuit de basketballiga. Secretaris-generaal Wim Van de Keere betreurt dat de actie ondernomen werd zonder vooraf overleg te plegen met de liga. Het is volgens Van de Keere ook te vroeg om nu al het aantal Belgen dat verplicht op het wedstrijdblad staat op te trekken van 5 naar 7. Een verdeling 6 Belgen, 6 buitenlanders is voor de liga in de nabije toekomst wel bespreekbaar.

Op enkele dagen tijd tekenden meer dan 5000 mensen de online-petitie van Red Basket.

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur. Je kan de reportage hier al bekijken.

(LD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.