Basketbalclub Racing Brugge viert 40-jarig bestaan met een benefiet

© VDB
Redactie KW

Zaterdag 19 mei organiseert basketbalspeler Alexander Albrecht en zijn club Racing Brugge, dat dit seizoen 40 jaar bestaat, in het KTA Brugge een groots benefiet ten voordele van lever- en levertransplantatiepatiëntjes.

Om zijn 40-jarig bestaan te vieren, sloeg het bestuur van Racing Brugge de handen in elkaar met speler Alexander Albrecht. Als dank voor de goede zorgen voor zijn dochtertje Anna wou de Torhoutenaar een benefietwedstrijd organiseren ten voordele van de lever- en levertransplantatiepatiëntjes in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent. Het oorspronkelijke plan van één wedstrijd groeide uiteindelijk uit tot een volledige happening, waarvan de opbrengst integraal naar het goede doel gaat.

Van 14 tot 17 uur worden er verschillende jeugdwedstrijden gespeeld. Om 18 uur nemen enkele oud-spelers van Racing Brugge het op tegen een gelegenheidsploeg van West-Vlaamse scheidsrechters. Om 20.15 uur start het hoogtepunt van de dag. Dan neemt Racing Brugge One het op tegen een sterrenploeg, met onder meer ex-eerstenationalers Gerrit Major, Steve Robeyst, Domien Loubry, Mikhail Linskens en Wim Dobbelaere.

Het benefietevenement vindt plaats in het KTA langs de Rijselstraat in Brugge. Een steunkaart, die geldt als toegangsticket, kost 4 euro.

(ON)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier