Zware nederlaag voor Melco Ieper: 65-87

Kjell Devacht van Melco Ieper. © VDB

Met twee weken vertraging is ook Melco Ieper begonnen aan de competitie.

De eerste thuiswedstrijd was meteen tegen Gent Hawks, de ploeg van Robin Mestdagh, de voormalige kapitein van Melco. Melco verloor met 65-87.

Melco kan kloof niet dichten

De eerste punten van de competitie voor Melco waren voor Kjell Devacht, die na een goede speelminuut de stand op 2-2 bracht. Daarna plaatste Robin Mestdagh zijn voormalige ploeg op 2-4 en konden de bezoekers uitlopen tot 2-8. Aanwinst Chada en vooral Robin Spaens brachten Melco met een driepunter opnieuw in de wedstrijd. Na het eerste quarter stond Melco echter zes punten in het krijt: 15-21.

Bij de start van het tweede quarter kan Melco niet meteen de kloof dichten. Na 3 minuten verliest Melco al met 10 punten verschil. Spaens en Chada missen belangrijke driepunters waardoor Melco gaat rusten met 32-41.

Spaens mist driepunters

Met een vrijworp van Chada en een tweepunter van Hazard komt Melco na de rust opnieuw in de wedstrijd: 35-43. Dichter komen de Ieperlingen niet, omdat Spaens bijvoorbeeld tweemaal een driepunter mist. Mestdagh voor Gent Hawks lukt dat wel. Het staat 39-48. Melco kan uiteindelijk toch nog een behoorlijke tussenstand uit de brand slepen door punten van Chada en Schepens: 51-57

In de beginfase van het vierde quarter kan Melco de eerste drie minuten helemaal niet scoren. Gent Hawks loopt uit tot 51-63. De Vos brengt met een tweepunter Melco op 53-63. Met nog vijf minuten te spelen kijkt Melco tegen een achterstand aan van 15 punten: 53-68. Die 15 punten worden er uiteindelijk 22. Melco gaat dus zwaar onderuit in de eerste van het seizoen: 65-87