Zwakke eerste helft nekt Kortrijk Spurs tegen SKW

Benny Mertens tijdens een time-out.©Picasa ELD
Benny Mertens tijdens een time-out.©Picasa ELD
Redactie KW

Na een onderbreking van ruim twee maanden stonden de dames van coach Benny Mertens nog eens op het parket. Sint-Katelijne Waver was zoals verwacht een maatje te groot. Het werd 65-42.

SKW schoot als een wervelwind uit de startblokken. Onder impuls van de zusjes Massey stond het 17-3 na 4 minuten. Kortrijk hapte naar adem, maar kwam offensief beter voor de dag. 24-10 na 10 minuten. De Spurs konden dit niet doorzetten en kwamen nog amper tot scoren. SKW deed het iets beter waardoor de kloof aandikte tot 41-15 halfweg. Na de break bleven beide ploegen moeilijk de weg naar de ring vinden. Baelde mocht de 52-25 met een bom op het bord knallen. Ook in de slotperiode was het Baelde die de score opende. Bommen van Heyse en Ducoulembier zorgden ermee voor dat Kortrijk de slotperiode met een 12-17 winst afsloot. Eindstand 65-42.

“We mistten compleet onze start”, zucht Johan Haeghebaert van Kortrijk Spurs. “Onze shots gingen compleet de mist in. SKW had al wedstrijdritme in de benen wat zich ook duidelijk liet zien de eerste helft. Wij, met een voorbereidingsperiode van amper twee weken, hadden een helft te veel nodig om op ritme te komen.”

“Na de rust was het verschil dan ook merkbaar beter. Dan kreeg ik het beeld van hoe we wel kunnen spelen. Uiteindelijk is dit een verdiende overwinning voor SKW. Hier moesten we niet gaan winnen. We bereiden ons nu voor om de degens te kruisen met Kangoeroes Mechelen op 3 januari in de Lange Munte. Hopelijk zijn we dan van bij de opworp klaar.”

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.