Zorgt K-BTK One voor nieuwe stunt in Vlaamse beker?

Sander Accou (links) aan de bal voor Joeri Bourdeaux van Zwevezele. © Foto Bart
Redactie KW

Tweedelandelijker K-Basketteam Kortrijk ontvangt dinsdagavond 19 februari om 21 uur in sportzaal van de Hiepso Latem-De Pinte uit Top Division Heren Two. Kortrijk schakelde eerder al verrassend tweedenationaler Soba Antwerpen uit.

“En dat was al een bijzondere verrassing na een memorabele match”, zegt K-BTK-forward Sander Accou (27). “We starten nu met een bonus van 10 punten, spelen thuis en hebben het gevoel dat we zonder druk kunnen spelen. Latem-De Pinte is wel een team met ambitie. Ze zullen zich wel goed voorbereid hebben, maar hebben natuurlijk de pech dat ze in een zaal moeten spelen, die ze niet gewend zijn. “

“Eigenlijk focussen we veel meer op de lopende competitie, waar we zo hoog mogelijk willen eindigen. Jammer dat we onderweg enkele steken hebben laten vallen, maar we weten waaraan we moeten werken. Videoanalyses hebben we gezien en besproken. Anderzijds passen we ook continu jonge talenten in. Het is leuk om hen zo snel te zien evolueren.”

Druk om te winnen is er niet voor de Kortrijkzanen. “Kwalificatie voor de kwartfinale zou een droom zijn, want dan mogen we tegen Melco Ieper aan de bak. Maar we blijven ons toch voornamelijk op de competitie focussen. Kampioen spelen kan nog, maar dan moet er bij Racing Brugge al een en ander mislopen”, besluit Sander, die naast zijn actieve carrière de landelijke U16 meisjes van K-BTK coacht. (SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier