Zo ging het er afgelopen weekend in eerste provinciale aan toe

Thibault Duvillier werd topschutter bij Vagant Kortrijk. © (Foto VDB)

Dit is een overzicht van wat er afgelopen weekend in eerste provinciale gebeurde.

Basket SKT Ieper Three verloor met 57-65 van Vagant Kortrijk One. Kortrijk legde de basis van de zege in het eerste kwart (9-21). Thibault Duvillier werd topschutter bij Kortrijk met 21 punten. Bij Ieper raakte Yanis Heughebaert aan 13 punten. Robrecht Grymonprez van Kortrijk werd per ambulance afgevoerd met een complexe beenbreuk.

Basket Sijsele Two moest met 56-68 de duimen leggen tegen Kortrijk Spurs Three. Kortrijk won het eerste quarter met 13-24, maar tegen het einde van het derde kwart (47-50) kwam Sijsele weer dichterbij. Toch kon Kortrijk de wedstrijd naar zich toetrekken. Voiturier was goed voor 18 punten bij de bezoekers. Bij Sijsele scoorden Vince Arschoot en Ruben De Baene elk 14 punten.

BT Holstra Wings Wevelgem-Moorsele ging met 71-81 onderuit tegen Racing Brugge Two. Nochtans stond Wevelgem na het eerste quarter 23-13 voorop. Pas dankzij een sterk slotquarter kon Racing Brugge de zege pakken. Arend Titeca scoorde 20 punten voor Racing. Bij Wevelgem waren Sablain (21) en D’hooge (20) het best bij schot.

ZwevegemDeerlijk One verloor in eigen huis met 57-67 van Koekelare One. Een 8-25-tussenspurt in het eerste kwart bepaalde voor een groot deel de wedstrijd. Manu De Vleeschouwer werd met 17 punten topschutter bij Koekelare. Otte Lowagie scoorde er evenveel voor ZwevegemDeerlijk.

Wikings Kortrijk One haalde het zondagmorgen met 72-69 van Izegem One. De inhaalrace van Izegem in het slotquarter kwam te laat. Jasper Velghe scoorde 18 punten voor Kortrijk, Jordy Lefevre maar liefst 28 voor Izegem.

KB Gistel Oostende One won met 90-49 van Middelkerke One. Bij de rust stond het al 45-27. Heusequin (25) en Fridenbergs (25) waren de topschutters bij de thuisploeg. Douwe Callenaere was met 14 punten de beste bij Middelkerke.

Wytewa Roeselare One klopte zondagnamiddag Basket Poperinge One met 59-53. Aaron Walrave liet voor Wytewa 16 punten optekenen, Willem Nachtergale 10 voor Poperinge.