Zestien talenten Kortrijk Spurs en ION Basket Waregem halen preselecties nationale jeugdteams

Jitte Baelen is een van de geselecteerden bij Kortrijk Spurs.© ELD
Jitte Baelen is een van de geselecteerden bij Kortrijk Spurs.© ELD
Redactie KW

Dat Kortrijk Spurs en ION Basket Waregem over een ijzersterke jeugdwerking beschikken is geen geheim meer. Beide clubs leveren samen 16 geselecteerden bij de Young Cats en Young Lions.

FIBA Europe beslist pas op 11 mei of het jeugd-EK überhaupt zal doorgaan, maar voorlopig liggen er verschillende opties op tafel. Toch werd binnen de afdeling topsport – en samen met de Waalse collega’s van AWBB – al beslist dat er zeker trainingen zullen georganiseerd worden.

Nationale selectietrainingen

Dat doen ze om te vermijden dat de talentvolle jongeren geen tweede zomer op rij nationale selectietrainingen zouden missen.

Na een leerrijk seizoen op het hoogste niveau in #TDW1 maken volgende IONLADIES deel uit van de preselecties voor de…

Geplaatst door ION Basket Waregem op Maandag 26 april 2021

Voor Waregem zijn zeven meisjes geselecteerd. Bij de U16 zijn dat Pauline Bayart, Noor Devos en Kaat Vanhoutte. Bij de U18 zijn dit Emma Vindevogel, Nastja Claessens ( die ook in de olympische preselectie van de Belgian Cats zit , red. ) , Sanne Desplenter en Margaux Van Melle. Deze meisjes toonden stuk voor stuk wat ze in hun mars hadden in het debuutjaar van Waregem in eerste nationale.

Kortrijk Spurs

Bij Kortrijk speelden U16-speelsters Sarah Remacle en Naja Strumane zich in de kijker bij hun jeugdploeg. Jitte Baelen en Cylia Ducoulombier (U20) schitterden bij het eerste team.

KORTRIJK SPURS JEUGD TEKENT PRESENT BIJ DE PRESELECTIES VOOR DE NATIONALE JEUGDTEAMSDat onze jeugdopleiding bij de…

Geplaatst door Kortrijk Spurs op Vrijdag 30 april 2021

Ook twee jongens bij de U16 van Kortrijk Spurs toonden hun talent. Jules Isebaert en Dauwe Vanneste mogen eveneens tot de meest talentvolle spelers van het land gerekend worden. Daarnaast kregen ook Ditte Van Marcke (U18), Frances Duhamel en Emma Van Thuyne (U20) een selectiebrief in de bus. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier