Zesde keer goede keer voor Sijsele One

De mannen van Kris De pauw waren koelbloedig tot op het eind en mochten zo de belangrijke punten meenemen naar 't Veld. © MD

In de zesde close game van het seizoen was het eindelijk raak voor Sijsele One. Het won bij Spirou Charleroi Two met 89-95 na verlengingen.

Beide ploegen begonnen met een strikte defence aan de partij. Viktor Buysse bedankte zijn coach voor het vertrouwen dat hij als starter kreeg. Hij hield Sijsele (zonder Jaouad Darib, die geen aanwinst bleek te zijn) op gelijke voet door te scoren en rebounds te plukken (6-7). Toch ging het daarna snel: de thuisploeg sloeg op een paar minuten tijd een 10-puntenkloof (25-15 na 10′).

In het tweede quarter volgde een jojo-effect: Palinckx bracht Sijsele drie keer terug tot op 6 punten, maar telkens reageerde de tegenstander met tegenstoten en grotere kloven. Bij de rust bleven de bezoeker echter hoopvol: 43-37.

Het waren de grote jongens (Ongenaet, Palinckx en Buysse) die hun ploeg helemaal bijtrokken. Met 61-61 gingen we het laatste quarter in, maar niet het laatste wedstrijddeel. In die laatste tien minuten van de officiële speeltijd kwam er namelijk geen afscheiding meer, dus volgden er bij 75-75 verlengingen.

Daarin scoorden de bezoekers negen punten op een rij (75-84), maar nog was de partij niet beslecht. De mannen van Kris De Pauw bleven echter koelbloedig op de vrijworplijn, zodat de belangrijke punten mee mochten naar ‘t Veld.

In het klassement maakt Sijsele zich daardoor los van de laatste twee.