Zeekapiteins verorberen Kangoeroes met huid en haar

De spelers van BCO enkele weken geleden. © a-Belga

BC Oostende heeft een ruime 55-92-overwinning geboekt op bezoek bij Kangoeroes Willebroek. De titelverdediger blijft na drie speeldagen ongeslagen aan de leiding.

Kesteloot opende de score (0-2) en Fieler vlamde snel een bom (3-5) door de mand. Fieler stond overigens hot in Willebroek, want hij vuurde vijf driepunters aan 100 % door de Kangoeroe-korf. Hij speelde overigens slechts 16’26”. Oostende scoorde trouwens 12 driepunters uit 25 pogingen. Dat is bijna een percentage van 50.

Aan de rust lag de wedstrijd bij een 31-53-voorsprong al bijna in zijn definitieve plooi. Fieler rondde de dertiger (31-61) in de 23ste minuut. Tot twee keer doken de Kangoeroes onder die grens van dertig eenheden. Met nog 2’35” op de klok naderde Schwartz (11 punten en 7 rebounds), die na 32’42” met een lay-up opnieuw een dertiger aan 46-76 aantekende, de veertiger. Zijn driepunter resulteerde in 51-90-cijfers. Uiteindelijk won BCO met 55-92.

De beste computerevaluatie was voor Mike Myers: 16 punten (3 op 6 tweepunters, 10 op 15 vrijworpen), 8 rebounds en 9 uitgelokte fouten. Coach Dario Gjergja stelde trouwens zijn twaalf spelers op. Buysse, Lambrecht en Kotrulja speelden ook elk een vijftal minuten.

De volgende opdracht voor de Zeekapiteins is dinsdag in de Basketball Champions League. Dan bekampen ze over de grens het Duitse Bonn.