Zeekapiteins boeken zuinige zege tegen Luik

© BELGA

Amper vier puntjes bedraagt het verschil in de eerste kwartfinale tussen de nummer één en de nummer acht. Het taaie Luik sneuvelde pas in de laatste halve minuut tegen een te relax Oostende: 77-73.

Na een slappe matchopener schudde Serron iedereen wakker met twee rake bommen in de negende en tiende minuut. Beal en Salumu diepten de bescheiden kloof snel uit naar een dozijn punten: 27-15. De Zeekapiteins slaagden er echter niet in om de match in zijn definitieve plooi te leggen. Luik trok met slechts negen punten achterstand (37-28) naar de kleedkamer.

Met een reeks bommen van Djordjevic, Gibson en Salumu duwde Oostende in het derde kwart vlot naar 56-40 door. Oostende scoorde in die periode 28 punten aan 88 %. De driepunterende Morrison stak na 68-51 bij 68-61 nieuwe spanning in het duel. Morrison en Smith naderden nog tot 73-71 op 22 seconden vanhet einde. Na twee vrijworpen van Djordjevic schoof Smith 75-73 in de korf. Nog 10 seconden. Met een lekkere assist, zijn zevende, aan de dunkende Archie besliste Djordjevic deze wedstrijd: 77-73.

© BELGA

Oostende deelde wel dubbel zoveel assists als Luik uit: 23-11. De 18 Oostendse balverliezen zorgden echter voor een flinke smet op deze eerste overwinning. ‘Speler van het Jaar’ Quentin Serron scoorde 12 punten aan 100 %, plukte 5 rebounds en deelde 3 assists uit. Samen met kapitein Dusan Djordjevic (zeven assists) en de onvermoeibare Jean Salumu (15 punten aan 80 %) vermeed hij een onaangename nederlaag in deze eerste kwartfinale. Donderdag volgt het tweede duel in Luik.