Zeekapitein Matt Lojeski bereikt finale van de Champions League

Zoals het hoorde, kwam Matt Lojeski met een AEK-mondkapje aan. © PR
Redactie KW

Amper een dikke zes minuten stond Matt Lojeski (AEK Athene) op het terrein in de halve finale van de Champions League, maar de gewezen topper van BC Oostende was heel efficiënt.

Met de vingers in de neus mocht AEK Athene juichen tegen het Spaanse Zaragoza. Met hun 99-75-zege kwalificeren de Grieken, met ex-Oostendenaar Matt Lojeski in de rangen, zich voor de finale van de Champions League.

In de Nikos Galis Olympic Indoor Hall van Athene gunde AEK Athene opponent Zaragoza, dat in de kwartfinales Tenerife gewipt had, geen schijn van kans op winst. Na een 26-15-tussenstand in het openingskwart leidden de Atheners met 53-32 halverwege de avond.

Matt Lojeski, in 2012 en 2013 landskampioen met de Zeekapiteins van BC Oostende, was in 6’26” goed voor 11 punten (1 op 1 tweepunter, 3 op 4 bommen). De in Amerika geboren Belgian Lion speelde uitsluitend in de eerste helft.

In de finale bekampt AEK Athene zondagavond in eigen huis opnieuw een Spaanse tegenstrever, San Pablo Burgos, dat het in zijn halve finale met 81-67 haalde van JDA Dijon met Hans Van Wijn (ex-Antwerp Giants).

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier