Zaterdag titelfeest voor Wytewa Roeselare Two?

Zaterdagavond is het zover. Als de tweede herenploeg van Wytewa Roeselare wint bij Basket Blankenberge Two, dan is de titel in derde provinciale A een feit. “Ik had niet gedacht dat we het zouden volhouden, maar we zijn tijdens het seizoen steeds beter geworden”, aldus Mike Dedoelder.

Coach Mike Dedoelder van Wytewa Heren Two. © SM

Met winst in de topper tegen BBC Gullegem hebben we de moeilijkste opdracht al tot een goed einde gebracht. Zaterdag moeten we de klus dus klaren aan de kust en dan kunnen we een feestje bouwen”, zegt coach Mike Dedoelder. “De spelers zien het alvast helemaal zitten, want ze hebben twee busjes geregeld om de titel goed en zonder risico’s te kunnen vieren.”

“Normaal gezien mag het niet meer mislopen. Zelfs als we aan 70 procent van ons normale niveau spelen, moeten we daar winnen. Al weet je natuurlijk nooit. In vierde provinciale hebben we ons titelfeestje eens moeten uitstellen, omdat de scheids geblesseerd uitviel en er geen reserve aanwezig was.” Op Matthijs Cool na, die op training geblesseerd uitviel, is iedereen beschikbaar.

We hebben onze titelconcurrent een paar weken terug met 86-51 afgemaakt

“Ik denk wel dat we de terechte kampioen zijn. We hebben onze titelconcurrent een paar weken terug met 86-51 afgemaakt. Zelfs al waren zij groter, wij toonden ons veel gretiger en aan de rust was het verschil al 20 punten. Chapeau voor mijn spelers. Ik wist dat we beter zouden zijn dan vorig seizoen, maar zo goed? In het begin van het seizoen verloren we nog een match door een gebrek aan spelers, maar sindsdien zijn we ongeslagen gebleven. Ik had dat niet verwacht. Ik dacht dat we nog een dipje zouden kennen, maar we werden steeds beter.”

“Het verschil met vorig seizoen? De kern is gelijk, maar de spelers hebben een jaartje meer ervaring en zijn fysiek sterker geworden. Ik merk ook dat het systeem er nu helemaal inzit en dat ze ook gewoon meer in zichzelf geloven. Dat alles samen zorgt ervoor dat we een sterke groep hebben.”

Ik denk wel dat we volgend seizoen het behoud moeten kunnen verzekeren

“Wat ik van tweede provinciale mag verwachten, weet ik niet. Ons tekort aan gestalte kan ons daar nog iets meer parten spelen, maar ik denk wel dat we het behoud moeten kunnen verzekeren. Het is nog altijd een jonge kern, waardoor we nog kunnen groeien“, besluit de succescoach, die volgend seizoen met dezelfde kern – op Jasper Vandendriessche (stopt) na – verder kan.

(SM)

Zaterdag 30 maart om 18 uur: Basket Blankenberge Two – Wytewa Roeselare Two.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.