Young Belgian Cats bekampen zaterdag USA in halve finales WK

Redactie KW

Wat een formidabele week beleven de Oostendse tweelingzussen Billie en Becky Massey met de andere Young Belgian Cats op het U19 WK. Vrijdag klopten ze in de kwartfinales Japan met 63-43.

Na ruime zeges tegen China, Argentinië en Mali (poule) en tegen Thailand (achtste finales) hebben de Young Belgian Cats ook een overtuigende overwinning geboekt tegen Japan. De Belgen wonnen hun WK-kwartfinale met 63-43 tegen Japan. Bovendien haalden ze het in elk van de vier kwarts van deze triomf.

Ook nu zetten de Oostendse tweelingzussen Billie en Becky Massey een schitterende prestatie neer. Billie Massey boekte opnieuw een double-double: 17 punten en 13 rebounds in 36’08”. Becky Massey was goed voor 10 punten en 9 rebounds in 22’42”. Billie (5) en Becky (2) pakten ook nog met stevige block-shots uit.

Zaterdag spelen de Young Belgian Cats in de halve finales van het wereldkampioenschap tegen USA dat Canada met 81-46 uitschakelde. Nu al is deze Belgische selectie een history-maker. Zowel België als USA zijn op dit WK na vijf matchen ongeslagen. In de andere halve finale staat Australië tegenover Spanje.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.