Yante Strumane ruilt na dit seizoen Kortrijk Spurs voor Sparta Laarne: “Ik kijk uit naar mijn nieuwe uitdaging”

© (Foto ELD)
© (Foto ELD)
Redactie KW

Na vijf seizoenen Deerlijk en Kortrijk Spurs wil Yante Strumane volop haar kans blijven grijpen in TDW1. “Het is helemaal geen gemakkelijke beslissing geweest”, vertelt de studente industrieelingenieur bouwkunde. “Ik moest er toch een paar weekjes over nadenken hoor. Bij Kortrijk voel ik me immers helemaal thuis, dat speelde toch mee in mijn achterhoofd. Ook de volgende campagne zagen ze me als speelster van de dames A, maar ook bij de B-ploeg was ik welkom.”

“Ik beleefde hier immers heel wat schitterende momenten zoals de finale van de Beker van Vlaanderen spelen met de U16 tot de West-Vlaamse beker winnen als tweede landelijke ploeg tegen Blue Cats Ieper. Maar ook de promotie van tweede naar eerste landelijke zal me altijd bijblijven. Al van toen ik de stap van Blue Rocks Ronse naar Kortrijk zette had ik het geluk om al mee te trainen met Dynamite Deerlijk onder de vleugels van Benny Mertens. Van hem maar ook van de speelsters destijds heb ik heel veel opgestoken. Ook nu is dit nog zo. De sfeer, ook bij Kortrijk, was telkens heel goed. Maar ook de warme mensen van het bestuur zullen me bijblijven.” Een nieuwe uitdaging lonkt nu bij Laarne.

“Ik kon ook nog naar een eerste landelijke ploeg gaan maar ik verkoos toch om mijn kans volledig te grijpen op het hoogste niveau. Dit bepaalde toch voor een groot deel mijn keuze voor Laarne. Bij de Oost-Vlamingen staat vanaf volgend seizoen Gerrit Driessens, die overkomt van Kangoeroes Mechelen, aan het roer met Tine Putman als assistente. Het lijkt me heel interessant om met Gerrit samen te werken. Ons eerste gesprek was meteen heel interessant. Hij is een coach die een speelster naar een hoger niveau wil en kan tillen. Ook van Tine die toch bakken ervaring heeft kan ik nog heel veel leren. Dat ik met Isa Degels, Lore Capoen en mijn vriendin Vibe Bevernage oude bekenden van bij Kortrijk tegen het lijf zal lopen vergemakkelijkte mijn beslissing toch ook voor een stuk. De combinatie met mijn studies in Gent zal net als de voorgaande jaren ook wel lukken. Nu waren die met de online lessen voor mij niet altijd even eenvoudig. We gaan drie keer per week met de ploeg op het oefenveld staan met nog een extra specialisatietraining als toetje. Ik kijk alvast met heel veel goesting uit naar mijn nieuwe avontuur. Maar eerst ga ik me nog volledig smijten met Kortrijk. Te beginnen met zaterdag tegen Phantoms Boom”, besluit Yante Strumane. (ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.