Wytewa Roeselare Two kampioen in derde provinciale A

© MD
Redactie KW

Nadat Wytewa Roeselare Two op de vorige speeldag vlot de maat genomen had van runner-up Gullegem, werd ook de laatste hindernis naar de titel feilloos genomen: in Blankenberge kwam andermaal een dertiger op het bord.

Slechts één keer moesten de mannen van coach Mike Dedoelder dit seizoen hun meerdere erkennen: op 16 september werd met redelijk zware cijfers verloren in Avelgem. Sindsdien kende Wytewa Two de nederlaag niet meer. Geen mens die er dus nog aan twijfelde dat de competitie in derde provinciale aan zee beslecht zou worden.

Er werd niet altijd even vlot geacteerd, maar aan de rust stond het al 22-41. De Roeselarenaren deden er in de tweede helft nog een vracht punten bij, waardoor ze met 51-81 de zoveelste ruime zege boekten.

Best offence

Slechts een handvol tegenstanders wisten dit seizoen de score beperkt te houden, vier keer toverden de wit-blauwen een century op het bord en het hoeft dus zeker niet te verbazen dat Wytewa Two met ruim verschil de beste offence van de reeks heeft.

Twee jeugdspelers sluiten volgend seizoen aan bij de kern voor tweede provinciale, maar voor de rest blijft iedereen aan boord, zodat coach Dedoelder met dezelfde spelersgroep naar tweede provinciale trekt: “Er komt niemand bij en we gaan niet zakken,” luidde zijn oprechte commentaar.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier