Wytewa Roeselare heren Two wil seizoen in schoonheid afsluiten

Kevin De Vos. (Foto a-SM) © Kevin De Vos. (Foto a-SM)
Redactie KW

Wytewa Roeselare heren Two leek op weg naar een stunt tegen BBC Wervik One, maar gaf na de rust een voorsprong van 15 punten uit handen. Zaterdag hoopt Kevin De Vos op winst op bezoek bij Basket Tielt One, dat net achter Roeselare staat.

“Na onze 57-64-zege tegen K-BT Kortrijk Two begonnen we met vertrouwen tegen BBC Wervik One”, zegt de 24-jarige Kevin De Vos. “In het begin ging de wedstrijd gelijk op, maar zo’n tweetal minuten voor de rust slaagden we erin een kleine kloof te slaan. Uiteindelijk gingen we bij iets van 30-23 naar de kleedkamer en zagen we het helemaal zitten.”

“We begonnen furieus aan het derde quarter en zetten een 8-0 neer, waardoor we plots 15 punten voor stonden. Je merkte dat de Wervikse aanhang zenuwachtig werd. De bezoekers schakelden over naar zone om iets te proberen en we kregen het moeilijk. Bovendien lukte plots alles bij hen en in een mum van tijd was de kloof gedicht. In het slotquarter konden we nog aanklampen, maar de kloof van vijf punten bleef op het bord. Enorm spijtig dat we zo’n voorsprong niet hebben kunnen vasthouden.”

Begrip voor de studenten

Met deze prestaties hebben we nogmaals bewezen dat we tot meer in staat zijn dan onze huidige achtste plaats in derde provinciale B”, gaat de Roeselarenaar verder. “Uiteraard waren er enkele teams te sterk, maar we moeten in staat zijn om het iedereen moeilijk te maken met deze groep. We waren niet constant genoeg, waardoor we een paar matchen nipt verloren die we altijd moesten winnen. Bovendien waren er op de woensdagtraining altijd maar drie of vier spelers aanwezig. Alle begrip natuurlijk voor de studenten, maar het is toch spijtig.”

Er staat niet veel meer op het spel voor ons, maar we zullen toch proberen om een mooi einde aan ons seizoen te breien. Zaterdag moeten we naar Basket Tielt One, dat een plaats achter ons staat. Zij hebben in de heenronde bij ons gewonnen, waardoor we nog iets recht te zetten hebben. Alleen ziet het ernaar uit dat we niet compleet zullen staan.”

(SM)

Zaterdag 17 maart om 18.30 uur: Basket Tielt One – Wytewa Roeselare Two