Wytewa Roeselare heren One gaat tegen Kortrijk voor hun derde zege op een rij

Arne Bloes blijft ook volgend seizoen bij Wytewa. © a-SM
Redactie KW

De eerste herenploeg van Wytewa Roeselare boekte tegen RHK Oostende zijn tweede opeenvolgende zege en wipt zo naar de zevende plaats in eerste provinciale. Zetten Arne Bloes en zijn ploegmaats hun opmars richting top vijf zondag verder tegen Kortrijk Spurs Two?

“Het was een belangrijke zege om de aansluiting met de ploegen voor ons niet te verliezen”, blikt de 28-jarige center Arne Bloes terug op de 69-60-zege tegen RHK Oostende. “We begonnen goed en liepen meteen tien punten uit, maar daarna ging het constant gelijk op. Pas in het slotquarter hebben we het verschil kunnen maken. In de heenronde verloren we nog zwaar van hen, maar deze ploeg is nog een schim van zichzelf. Blijkbaar zouden ze al even een sterkhouder moeten missen”, zegt Arne.

“Door deze zege komen we op gelijke hoogte met de kustploeg op plaats zeven. Het verschil met de ploegen voor ons is niet groot, waardoor de top vijf nog altijd mogelijk is. Hoger moeten we niet meer mikken. En ook deze zevende plaats is zeker niet slecht na alle blessurezorgen in de heenronde. Gelukkig is iedereen weer fit en kunnen we weer op volle sterkte trainen en spelen.”

We hopen zondag tegen Kortrijk Spurs Three, dat zesde staat, onze derde zege op een rij te noteren. Maar eenvoudig wordt het niet, want het is een sterke ploeg met heel wat jonge spelers met snelheid. Dat we de heenmatch wonnen, wil uiteraard niets zeggen. Alles is mogelijk, maar we zullen er alles aan doen om onze opmars verder te zetten”, besluit Arne Bloes, die ook volgend seizoen bij Wytewa blijft. “Voorlopig vertrekt alleen Dieter Vlamynck. Hij verkast naar Knokke, waar hij woont. Van de rest weet ik het niet. Het bestuur en de coach zijn wel aan het kijken voor versterking. Nu tellen we zo’n negen spelers als iedereen fit is. Er mag dus wel iemand bijkomen om in geval van blessures niet in de problemen te komen.” (SM)

Zondag 26 januari om 15 uur: Kortrijk Spurs Three – Wytewa Roeselare One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier