Wytewa Roeselare dames geraakt na mindere start op toerental: “We hebben een quasi volledig nieuwe ploeg”

Marie Hoogmartens. (gf)
Redactie KW

De dames van Wytewa Roeselare zitten met een quasi volledig nieuw samengesteld team. Daardoor verliep het begin van het seizoen wat moeizaam, maar de ploeg ziet dat er iedere week progressie geboekt wordt.

“In het begin hadden we het lastig tegen Blue Stars Brugge omdat we er niet helemaal bij waren. Daar kwam ook bij dat we het in het begin niet gemakkelijk hadden tegen de zone”, opent de 19-jarige power forward en post Marie Hoogmartens uit Hooglede die politieke wetenschappen en sociologie studeert in Leuven. Zij speelde tien jaar bij de jeugd van Wytewa om dan twee jaar bij Waregem te spelen. Twee jaar geleden kwam ze terug naar Roeselare. “Zo gingen we met een lage score de rust in. Na de rust opteerden we dan voor full court press en ging het veel beter. Zo wonnen we uiteindelijk met meer dan twintig punten. We hadden wat rapper agressiever moeten verdedigen. Om zoveel mogelijk punten te pakken in de reeks is het namelijk belangrijk om er vanaf minuut één te staan en niet te laat in gang te schieten.”

“Komend weekend spelen we tegen Middelkerke. Voor mij zitten er niet echt bekende gezichten tussen dus kan ik ze moeilijk inschatten. Ik weet wel dat zij bovenaan, volgens mij tweede, staan in de reeks. Moeilijk zal het zeker worden, maar alles is mogelijk. Tegen Gentson verloren we maar met één puntje, dus misschien pikken we wel wat puntjes mee tegen Middelkerke.”

We verloren tegen Gentson maar met één punt, zondag kan alles nog

“In het begin vonden we nog niet echt onze draai. We zijn quasi een volledig nieuw samengestelde ploeg. Daardoor verloren we de eerste aantal matchen tegen ploegen die we wel aankonden. Daarna wonnen we een aantal matchen en speelden ook een close game, dus dat zit wel goed. Hopelijk doen we zo verder.”

“We bekijken het van match tot match. Natuurlijk wil je altijd zo hoog mogelijk eindigen maar in een seizoen als dit, met corona, kun je altijd eens ongeluk hebben omwille van een onvoorziene uitval wegens quarantaine. Momenteel zijn er alvast geen blessures in de ploeg.”

“Zelf heb ik twee zware blessures gehad en ben ik een hele tijd buiten strijd geweest. Nu wil ik terug in vorm komen, zodat ik een mooie bijdrage kan leveren in mijn team. Mijn focus ligt nu vooral op mijn studies en mijn familie. Maar natuurlijk ga ik er ten volle voor”, klinkt het vastberaden. (RV)

Zondag 28 november om 15 uur: Wytewa Roeselare One – Mibac Middelkerke One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.