Wytewa heren One gelooft in kansen: “We gaan eerst focussen op de middenmoot”

Gilles Bernaert. (gf)
Redactie KW

De heren One van Wytewa Roeselare hadden aanvankelijk graag top vijf gespeeld, maar na een mindere start beseffen ze dat ze zich eerst op de middenmoot moeten focussen. Komende zondag staat de verplaatsing naar Finexa, dat tweede staat, op het programma.

“De match van vorige week tegen Kortrijk Spurs verliep vlot”, opent de 28-jarige Gilles Bernaert uit Oostende, die op de 2 of 3 speelt bij Wytewa Roeselare en als technieker in verwarming en koeling werkt. “We hebben ons eigen spel kunnen spelen. En dan vooral in de tweede helft afstand kunnen pakken van onze tegenstander. Als we elke match starten en spelen zoals onze tweede helft tegen Kortrijk, dan kunnen we er nog een mooi seizoen van maken, denk ik.”

“Komend weekend spelen we tegen Finexa Basket@Sea, dat momenteel tweede staat in de rangschikking. Wat we van die match tegen Finexa mogen verwachten, hangt een beetje af of ze zondag op volle sterkte zullen zijn of niet. Maar elke match moet altijd gespeeld worden en ik ga er dan ook van uit dat alles mogelijk is. We gaan er alleszins voor en we zien wel waar we eindigen.”

“We hadden dit seizoen graag top vijf gespeeld maar na een slechte start denk ik dat we ons eerst moeten richten op de middenmoot. Eindigen we hoger, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Voorlopig liggen mijn ambities in ieder geval bij Wytewa. Ik voel mij goed in de ploeg en de sfeer is er top. Ik wil me nog niet uitspreken over volgend seizoen, maar als er niet veel verandert, zie ik niet meteen een reden om weg te gaan bij Wytewa.”

“In onze ploeg is voorlopig enkel Sander Baert uit met een blessure. Wanneer hij opnieuw fit is, is nog onzeker. We hopen hem in ieder geval snel terug te hebben.” (RV)

Zondag 5 december om 11 uur: Finexa Basket@Sea Two – Wytewa One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier