Wisselende resultaten voor West-Vlaamse teams in voorronde Beker

Coach Frederik Geldof van KB Gistel Oostende Two pakte de zege tegen Leuven Bears Two. (Foto BV)
Redactie KW

De West-Vlaamse ploegen uit Top Division werkten dit weekend met wisselend succes hun voorrondewedstrijden voor de Beker van België af.

Basket Waregem beet vrijdagavond al de spits af. De ploeg van coach Foucart verloor met 80-69 op bezoek bij Neufchâteau.

Zaterdagavond ging kersvers Top Division One team Basket Sijsele met 87-68 onderuit bij Gent Hawks. KB Gistel Oostende Two haalde het van Leuven Bears Two (81-74).

Ook Melco Ieper One ging onderuit, zij verloren met 63-74 van Tongeren. Bij de rust stonden de troepen van coach Bruce Minne al 27-43 achter. Het was de eerste nederlaag voor Melco Ieper in deze voorbereiding.

Kortrijk Sport One moest in eigen huis het onderspit delven tegen Kontich Wolves (58-65). De 10-24-achterstand na het eerste quarter kwamen de mannen van coach Jeroen Debaveye niet meer te boven. Leemans was met 17 punten topschutter. Ook Jegou speelde zich in de kijker: hij scoorde 16 punten en plukte 12 rebounds.

KBBC Oostkamp One kon wel zegevieren, zij gaven Geel het nakijken met 79-64. Zondag speelde Oostkamp nog een keer, het verloor van Ninane met 64-56. Renzy Berquin was met 19 punten topschutter, maar dat was onvoldoende voor de zege.

KB Gistel Oostende One kwam voor het eerst dit seizoen in actie. De kampioen van vorig jaar in Top Division One klopte Sprimont met duidelijke 94-61 cijfers.

(BV – foto BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier