Wim Dobbelaere kijkt al uit naar zijn tweede seizoen bij Melco One

Wim Dobbelaere: "Ik hoop dat we volgend seizoen een minstens even goede prestatie kunnen neerzetten." (Foto EF) © Wim Dobbelaere: "Ik hoop dat we volgend seizoen een minstens even goede prestatie kunnen neerzetten." (Foto EF)
Redactie KW

De competitie zit erop voor Melco Ieper One. Vorige week verloor het twee keer met duidelijke cijfers van BM Waregem One. Wim Dobbelaere blikt terug op een fantastisch seizoen waarin vooral de eindwinst in de Beker van Vlaanderen in het oog sprong. Maar ook de reguliere competitie en het parcours in de Beker van België maakten het voorbije jaar tot een succes.

Melco Ieper kreeg in de kwartfinale van de play-offs in Top Division One met BM Waregem One een leuke West-Vlaamse affiche, maar ook een aartsmoeilijke tegenstander met kampioenenervaring voorgeschoteld. “We verloren zowel de heen- als de terugwedstrijd van Waregem“, vertelt Wim Dobbelaere. “Aanvallend presteerden we niet efficiënt genoeg om het de Waregemnaars moeilijk te maken. We scoorden gewoonweg niet genoeg om zelf aanspraak te kunnen maken op de overwinning.”

Zware blessures

Ondanks het wat mindere einde – sinds de bekerwinst ging het snel achteruit bij de Ieperlingen – blikt men bij Melco One toch terug op een heel knap seizoen. “We hadden een zeer mooi seizoen”, bevestigt ook Dobbelaere. “Al was het beste er wel van af na de gewonnen bekerfinale tegen Boechout. Zowel ikzelf, Robin Mestdagh als Ludovic Lambermont kampten met zware blessures.”

“Om de laatste weken te kunnen spelen, moest ik voor elke training en wedstrijd zelfs pijnstillers nemen”

Ikzelf en Mestdagh raakten niet meer honderd procent speelklaar voor de play-offs, voor Lambermont was het geluk nog minder aan zijn zijde. Hij moet een operatie ondergaan en zal nog zes maanden moeten revalideren. Daardoor zal hij ook de start van het nieuwe seizoen missen. Om de laatste weken te kunnen blijven spelen, moest ik voor elke training en wedstrijd zelfs pijnstillers nemen, anders was het gewoon niet te doen.”

Hechte teamsfeer

Voor volgend seizoen hoopt Dobbelaere om minstens hetzelfde te kunnen presteren. “Ik kijk nu al enorm uit naar mijn tweede seizoen bij Melco Ieper. Ik hoop dat we een minstens even goede of zelfs nog wat betere prestatie kunnen neerzetten. Het vertrek van Robin Mestdagh zal onze ploeg zwaar raken, maar ook de afwezigheid van Stan Leemans en Jorn De Brock zullen we goed voelen.”

We hadden dit seizoen een ploeg met een zeer hechte teamsfeer en ik hoop dat dit ook volgend seizoen het geval zal zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat de coach en de clubleiding er alles zullen aan doen om voor de spelers die vertrekken waardige opvolgers te zoeken en te vinden.”

(BV)