Wevelgem Two hoopt op derbystunt tegen Gullegem One

Jurgen Deceuninck (BBC Gullegem One) foto KDG
Redactie KW

In de gemeentelijke derby tussen Wevelgem Two en Gullegem One zijn de sportieve waardeverhoudingen groot, maar in een derby kan alles. In de heenronde had Gullegem het alvast niet onder de markt tegen staartploeg Wevelgem. Jurgen Deceuninck (Gullegem) en Jordy Chambaere (Holstra) blikken vooruit.

De heenmatch dateert intussen van 28 oktober vorig jaar. “Van die wedstrijd herinner ik me eerlijk gezegd niet meer zoveel. Dat we toen met amper 14 punten wonnen, heeft wellicht te maken met de grote blessurelast die we toen kenden”, opent Gullegemspeler Jurgen Deceuninck.

“De wedstrijd in Wevelgem moet voor ons een haalbare opdracht zijn. We rekenen dan ook op winst. Aan de andere kant zou het ook wel eens kunnen gebeuren dat er een aantal spelers van de eerste ploeg zullen aansluiten bij Wevelgem en onderschatten we de tegenstander best maar niet. Maar Wevelgem is wel een ploeg die ons ligt. Het is een jonge ploeg, die zonder echt veel grote spelers aantreedt. Wij daarentegen hebben iets meer ervaring en zullen dat proberen uit te buiten”, gaat de leerkracht verder.

Wevelgem is een jonge ploeg zonder grote spelers. Wij hebben meer ervaring en zullen dat proberen uit te buiten.

Voor Wevelgem beloven het nog spannende weken te worden. “Om ons te redden, is het een noodzaak om gefocust te blijven. Vooral de matchen tegen Kortemark en Moorsele staan met stip in de agenda genoteerd en moeten we winnen.

“In Gullegem speelden we een goeie match en gingen we slechts in het slotquarter onderuit. Als we zondag met dezelfde vechtlust kunnen spelen, dan zit er misschien iets in. Ik hoop op een sportieve en mooie match met veel strijd”, gaat Jordy, die volgend jaar naar BBC Wervik trekt, verder.

Jordy Chambaere . foto TGM
Jordy Chambaere . foto TGM© TGHM

“Ik vertrek niet graag en zal mijn ploeggenoten, die allen topkerels zijn, missen. Maar dit seizoen verliep helaas niet zoals het hoorde en daarom besliste ik andere oorden op te zoeken.”

Alles nog winnen

Bij Gullegem loopt het de jongste weken zeer vlotjes. De ploeg is na een recente zeven op acht opgerukt in het klassement en staat momenteel vierde. “Als we een volledig seizoen op de manier hadden gespeeld zoals we de jongste weken bezig zijn, dan stonden we nu zeker een of twee plaatsen hoger.”

“Door een speling van de kalender werkten we onze eerste acht matchen van het seizoen op verplaatsing af. Daar verloren we er te veel van en daardoor zakten we snel weg. Het is onze bedoeling om alle resterende matchen te winnen en nog volop voor de tweede plaats te vechten. Enkel tegen K-BTK konden we dit seizoen nog niet winnen. Op de slotspeeldag moeten we naar daar en we hopen ook daar te winnen. Als we de kans krijgen om te promoveren, dan zullen we dit doen”, besluit de Gullegemnaar. (BWL)

Zondag 11 maart om 13 uur: Holstra Wevelgem Two BBC Gullegem One.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.