West-Vlaamse basketmeisjes veroveren goud op de Fisec-spelen

Van links naar rechts Noëmi Borrey, Marthe Devoldere, Nina Marcou, Amy Desmet, Jill Biesbrouck, Emma Van Thuyne en Nathalie Ingelbrecht. © ELD
Redactie KW

Op de 69ste Fisic-spelen in het Italiaanse badstadje Lignano ging de overwinning in het basketbal naar Flanders basketball.

Amy Desmet, Jill Biesbrouck, Nina Marcou en Marthe Devoldere van DS Waregem en Emma Van Thuyne van Blue Cats Ieper zorgen voor de West-Vlaamse inbreng in het succesverhaal. Met coach Nathalie Ingelbrecht en assistent-coach Noëmi Borrey – allebei afkomstig uit Oostende – verloor het team geen enkele partij.

Het tornooi begon heel goed voor de Zuid-West-Vlaamse meisjes. Portugal ging heel eenvoudig over de knie met 55-30-cijfers. Ook in match twee was Spanje B een maatje te klein en verloor met 30-63. De A-ploeg van de Spanjaarden ging met 26-41 eveneens makkelijk voor de bijl. De tweede wedstrijd tegen Portugal werd gewonnen met 28-55. Ten slotte gingen de Spaanse B en A-ploeg met respectievelijk 65-30- en 62-39-cijfers onderuit. De Vlaamse ploeg was heer en meester en pakte zo verdiend de gouden plak.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier