West-Vlaamse All-Star Game in Ieper afgelast

Wesley Mahieu. © EF
Redactie KW

Het coronavirus heeft de basketbalkalender aardig in de knoop gelegd. Sinds dinsdagavond is het duidelijk dat er dit seizoen niet meer gebasket zal worden. Eén organisatie komt daardoor aardig in de problemen. Wesley Mahieu moet het vernieuwde All-Star Game West-Vlaanderen, dat gepland stond op 25 april in Ieper, hoe dan ook verschuiven. Wellicht naar volgend jaar.

Na enkele jaren zou het All-Star Game in West-Vlaanderen terug zijn. Wesley Mahieu, speler van Iebac Ieper, wou dat in ere herstellen. Kosten noch moeite spaarde hij om dit evenement terug op de kalender te zetten. Alles was geregeld, spelers reageerden heel positief, maar toen kwam het coronavirus. “Na overleg met de basketbalbond heb ik het All-Star Game on hold gezet”, zegt Wesley Mahieu. “Voorlopig kan het niet doorgaan op 25 april zoals het voorzien was. Ik had al uitgekeken naar een andere datum, maar dat was niet gemakkelijk. Uiteindelijk zijn er veel evenementen gepland die met basketbal te maken hebben, zoals tornooitjes en kampen. Die vallen nu wellicht allemaal in het water en zullen ook wel financiële consequenties ondervinden”, klinkt het.

“Ik vind het heel jammer om de All-Star Game te moeten afgelasten, want ik had er enorm veel tijd, geld en energie in gestoken. Ook de reacties die ik al kreeg waren ontzettend positief; we keken er allemaal ontzettend hard naar uit. Na maanden van hard werk met het zoeken naar sponsors, vrijwilligers en het voorbereiden en plannen van het evenement zelf, is dit een ferme tik die we krijgen. De meest logische keuze is om het All-Star Game te verplaatsen naar volgend seizoen. Een moeilijke keuze en beslissing, maar misschien wel de enige goede optie die we konden nemen.” (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier