Wesley Mahieu hoopt met Iebac One te stunten tegen K-BTK Two

VK Iebac Ieper One krijgt zaterdag met K-Basketteam Kortrijk Two nummer drie uit tweede provinciale op bezoek. Wesley Mahieu hoopt op een stuntzege, zoals dat al gebeurde tegen het huidige nummer twee KB Gistel Oostende Two.

Wesley Mahieu: “De jongste weken zetten we enkele goede stappen richting behoud.” © (foto EF)

Tegen KBBC Oostkamp Two ging vorige week VK Iebac Ieper One met 89-64 de boot in, al kon het daarvoor wel wat verzachtende omstandigheden inroepen. “Al bij al kunnen we terugblikken op een goede wedstrijd tegen het nummer vier uit onze competitie“, klinkt het bij Wesley Mahieu. “Tot halfweg het derde quarter stonden we nog gelijk, maar dan was het vat af.”

Niet veel geluk

“We hebben dit seizoen nog niet veel geluk gehad. Drie spelers liggen al maanden in de lappenmand en zijn out voor de rest van het seizoen. We misten ook nog twee spelers die ziek waren. Veel hoef ik er dan ook niet meer aan toe te voegen. De aanwezige jongens hebben het beste van zichzelf gegeven en hebben getoond dat we ondanks alle tegenslagen een geheel kunnen vormen.”

Zaterdagavond komt K-Basketteam Kortrijk Two naar Ieper afgezakt. In Kortrijk werd bijna met een veertiger verschil verloren in de heenronde. Al zullen de Iebac’ers nu zeker willen tonen hoeveel progressie ze gedurende dit seizoen al maakten. En dat terwijl de ploeg nooit voltallig kon trainen of spelen. “Zij staan op nummer drie in de rangschikking, opnieuw een topploeg die bij ons langskomt. Op papier kunnen we niks inbrengen tegen die ploeg, maar we hebben in eigen huis altijd al voor verschillende verrassingen kunnen zorgen. Dus waarom zou het tegen BTK nu geen prijs kunnen zijn?”

Behoud enige doelstelling

“Voor we aan dit seizoen begonnen, was het behoud verzekeren in ons eerste seizoen in tweede provinciale de enige doelstelling. We hebben de laatste drie weken enkele goede stappen in de juiste richting gezet met twee belangrijke overwinningen. Maar we mogen zeker nog niet denken dat de buit al binnen is. We hebben een goed geheel, maar konden dit nooit op het veld tonen, omdat we door alle blessures nog nooit voltallig aan een opworp kwamen.”

VK Iebac Ieper One houdt het nog stil wat er op het vlak van transfers allemaal staat te gebeuren, maar wellicht zal de huidige kern niet veel aanpassingen ondergaan richting volgend seizoen. “Hoe de One-ploeg er volgend seizoen zal uitzien, houden we liever nog wat intern, maar binnen de ploeg is er nog enorm veel groeimarge, waardoor deze zo goed als volledig ongewijzigd zal blijven. Iedereen amuseert zich en dat is de laatste weken ook duidelijk zichtbaar op het terrein. Waarom zouden we dan veranderen?”

Iedereen binnen de club zie ik een beetje als familie

“Ik blijf de club ook volgend seizoen trouw, want iedereen binnen de club zie ik een beetje als familie. Ik kijk dan ook op naar iemand als Wim Dervaux van de Two-ploeg, die de club al meer dan 29 jaar trouw is. Het is ook mijn doel om zijn status van aantal gespeeld wedstrijden voor VK Iebac Ieper te evenaren.”

(BV)

Zaterdag 23 februari om 21 uur: VK Iebac One – K-BTK Two.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.