Wervik One klaar voor beslissend tweeluik: “Mikken op tweede plaats”

Kris Hostens. © LV
Redactie KW

De Wervikse fanionploeg won afgelopen weekend met 81-68 cijfers van KBBC De Panne One. Het komende tweeluik zal wellicht bepalen op welke plaats Wervik in het eindklassement zal stranden.

Met verplaatsingen naar Oedelem en KBBC Oostkamp Three wordt het een zware dobber. “Het belangrijkste van de wedstrijd tegen De Panne is dat we de drie punten pakten. Want echt goed kun je onze prestatie niet noemen. Het is trouwens al enkele weken wat minder. Een tijd terug probeerden we ons systeem wat aan te passen, maar voorlopig heeft dat nog niet het gewenste effect. De komende weken wordt het vooral belangrijk dat onze scoorders, zoals Valentijn Huyghe en Jordy Chambaere, een prima dag hebben”, vertelt Kris Hostens.

Op een gedeelde tweede plaats

Met een 13 op 18 staan de tabaksjongens nu op een gedeelde tweede plaats, samen met KBBC Oostkamp Three. “Komend weekend wacht met Oedelem One een ploeg die amper één keer meer verloor dan ons. De week daarna wacht dan Oostkamp. De titel lijkt niet meer mogelijk, dus we gaan vol voor de tweede plaats. Naar volgend seizoen toe twijfel ik nog een beetje om verder te doen. Ik ben intussen 33 jaar en verhuisde recent naar Kortrijk. Ik hoop op wat vers bloed binnen de club om ons te versterken”, gaat de centerspeler verder. “Als ik terugkijk op het huidige seizoen dan springt toch ook het mooie bekerparcours eruit. We stootten door tot de kwartfinale van de Beker van West-Vlaanderen. Ik hoop dat we de komende weken die belangrijke matchen winnen en onze tweede plaats verzekeren”, besluit Kris Hostens. (BW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier