Wervelend Basket Waregem verslaat Oxaco Boechout in eerste wedstrijd finale play-offs

De Lepeleire was één van de uitblinkers bij Basket Waregem. © ELD

In een volgepakte Sporthal De Treffer zette Basket Waregem de eerste wedstrijd van de finale naar zijn hand. Na een zinderende partij versloeg het Oxaco BBC Boechout met 82-74.

De nummers 1 en 2 uit de reguliere competitie hielden elkaar in de openingsperiode in evenwicht. Een beresterke Leigh Enobakhare was een gesel voor de Antwerpse verdediging. De Belgische Nigeriaan bracht Waregem op 21-20 na tien minuten spelen. Ook in het tweede quarter losten beide team elkaar voor geen vin. Het verschil was nooit groter dan drie eenheden. Kapitein Brecht Guillemyn mocht vanop de vrijworplijn de 44-45 ruststand op het bord zetten.

Boechout schoot na de rust het best uit de startblokken via Celis. Een bedrijvige Steinbach zette echter het eerste kloofje op het bord: 58-51. Een bonus die op het bord bleef staan na driekwart spelen via Marien. Opnieuw Marien dunkte Waregem naar een 66-57 bij het ingaan van de slotperiode. Oxaco reageerde onder impuls van Christopher Pegg: 66-62. Guillemyn met een bom en Enobakhare brachten het thuispubliek in extase. De bezoekers kwamen nog even opzetten via Van Hoey, maar kon niet meer beletten dat Waregem de eerste wedstrijd aan het langste eind trok. Eindstand 82-74.

Zondag staat de terugwedstrijd in Boechout om 20 uur op de kalender. Winst betekent de derde titel voor de rood-witten. Lukt dit niet dan is een eventuele belle voor dinsdag in Waregem.

Quarterstanden: 21-20/44-45/64-57/82-74

Speelden: De Lepeleire 9, Marreel, Samaey 10, Steinbach 16, Vanthournout 2, Guillemyn 15, Bruyneel, Vansteenkiste, Marien 9, Marcou, Enobakhare 19, Van Vooren 2.