Het begint een onaardige gewoonte te worden, maar Sijsele holde alweer bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan. Hofmans had met twee driepunters gedurende korte tijd enig evenwicht in de partij gehouden (7-8), maar een 12-0 en een stand van 22-10 na het eerste quarter beloofden weinig goeds. Toen diezelfde Hofmans in het begin van het tweede quarter voor twee aanvallende fouten teruggefloten werd en coach De Pauw hem wat bezinning op de bank gunde, leek het kalf al verdronken. Ongenaet (met negen rebounds in de eerste helft) toonde zijn ploegmaats echter de weg naar een betere afwerking, waardoor het verschil aan de rust nog overbrugbaar leek: 42-34.

De mannen van 't Veld naderden in het derde quarter nauwelijks, maar in de laatste tien minuten leek het erop en erover te gaan worden (72-76). Bij Lommel liep echter ene Martijn Hendrix (28 punten) rond en de thuisploeg kon een ultieme vuist maken en de punten thuis houden.

VANDEWALLE 10, Hofmans 18, DE COESSEMAEKER 16, Palinckx 13, ONGENAET 12 (15 rebounds), Vervaele 4, Verborgt 6, De Baene.

(MD - foto Bart)

Het begint een onaardige gewoonte te worden, maar Sijsele holde alweer bijna de hele wedstrijd achter de feiten aan. Hofmans had met twee driepunters gedurende korte tijd enig evenwicht in de partij gehouden (7-8), maar een 12-0 en een stand van 22-10 na het eerste quarter beloofden weinig goeds. Toen diezelfde Hofmans in het begin van het tweede quarter voor twee aanvallende fouten teruggefloten werd en coach De Pauw hem wat bezinning op de bank gunde, leek het kalf al verdronken. Ongenaet (met negen rebounds in de eerste helft) toonde zijn ploegmaats echter de weg naar een betere afwerking, waardoor het verschil aan de rust nog overbrugbaar leek: 42-34.De mannen van 't Veld naderden in het derde quarter nauwelijks, maar in de laatste tien minuten leek het erop en erover te gaan worden (72-76). Bij Lommel liep echter ene Martijn Hendrix (28 punten) rond en de thuisploeg kon een ultieme vuist maken en de punten thuis houden.VANDEWALLE 10, Hofmans 18, DE COESSEMAEKER 16, Palinckx 13, ONGENAET 12 (15 rebounds), Vervaele 4, Verborgt 6, De Baene.(MD - foto Bart)