Weer net niet: geen derde zege voor Sijsele One

© (Foto MD)
Redactie KW

Weer net niet, maar opnieuw toonde Sijsele dat het niet misstaat in de Top Division One. De punten gingen echter mee naar Boechout: 63-65.

De zwaarste opdoffer incasseerde Sijsele al voor aanvang van de wedstrijd: Niels Hofmans geraakte niet opgelapt van de verrekking die hij vorige week opliep. De rest van de navy blauwen begon in een zoneverdediging, die echter driemaal op rij met een driepunter werd omzeild. Toch hield de thuisploeg nog even stand (18-19), alvorens een 0-6 te incasseren. Het hele tweede quarter moest er dus achtervolgd worden. Een strakke man-to-man-defense zorgde ervoor dat Oxaco slechts 5 punten maakte en op slag van rust legde Tibo De Coessemaeker de lage 31-30 stand vast.

De koffie leek aanvankelijk op de maag te liggen, want de bezoekers mochten quasi ongehinderd 39-45 uitlopen. Het antwoord was raak: 9-0 en 48-45 na 30′. De Antwerpenaars liepen daarna 57-63 uit, dromen leken echter voor één keer geen bedrog: Sijsele kwam op 6 seconden van het einde gelijk (63-63), maar het ultieme woord was aan bezoeker en uitblinker Celis.

DE COESSEMAEKER 15, VERVAELE 4, VERBORGT 17, Palinckx 13, ONGENAET 6, Vandewalle 3, De Pourcq 2, De Baene 3, Buysse, Hofmans.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier