Wedstrijden basket in competitie en Belgische beker gaan voorlopig niet door, teams willen fans

Ook Oostende schaart zich achter het standpunt niet te basketten. © BELGA
Bron: Belga

Er worden volgende week in België geen wedstrijden gespeeld in de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketcompetitie. De matchen stonden geprogrammeerd van 3 tot 5 december maar zijn verplaatst naar een latere datum.

Ook de duels in de Beker van België, voorzien voor het weekend van 10 tot 12 december, worden uitgesteld. Deze zullen worden afgewerkt in het weekend van 21-23 januari. De halve finale van de EuroMillions Basketball Cup, gepland in dat weekend, wordt uitgesteld naar een later tijdstip.

De organisatoren namen die beslissing nadat het Overlegcomité vrijdag bekendmaakte dat er tot 15 december geen toeschouwers welkom zijn bij indoor sportwedstrijden.

“De clubs hebben begrip voor de maatregelen die genomen werden, maar betreuren aan de andere kant het feit dat een sportwedstrijd op professioneel niveau niet als een indoorevenement met zittend publiek beschouwd wordt”, klinkt het. “De clubs willen zichzelf de kans geven de wedstrijden met publiek af te werken om de financiële schade te beperken.”

Ook Filou Oostende schaart zich achter dit standpunt. Dat communiceerde het via een webbericht op haar website.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.