Wat gebeurde er afgelopen weekend in de landelijke basketreeksen?

Catteeuw is op weg naar een score voor Basket Waregem Two in het duel tegen RHK Oostende One in tweede landelijke. © (Foto ELD)
Redactie KW

De competitie ging dit weekend onverminderd voort in de landelijke reeksen. Ondanks de feestdag werden heel wat wedstrijden op zondagmiddag afgewerkt. Wat presteerden de West-Vlaamse ploegen allemaal? Een overzicht om weer helemaal mee te zijn…

In eerste landelijke bij de heren opende K-Basketteam Kortrijk One het weekend op vrijdagavond in Baasrode. Er werd met 89-102 gewonnen. BTK scoorde in de eerste helft (32-50) maar liefst 10 driepunters. Vandenberghe (27) en Naudts (23) waren de topschutters. BBC De Westhoek Zwevezele One moest op zondagmiddag in het verre Limburg spelen. Enkele spelers maakten er een weekendje van, om de lange verplaatsing op zondag niet te hebben. Er werd echter met 89-67 verloren van Hubo Limburg United Three.

In tweede landelijke leed Melco Ieper Two een fikse 96-64-nederlaag bij Okapi Aalstar Two. Na het eerste quarter stond het al 28-14 en ook in de slotperiode (25-11) kreeg Ieper een pakje slaag. Mathias Heughebaert was goed voor 16 punten. Racing Brugge One won niet zonder moeite van Geraardsbergen. De thuisploeg stond na het eerste quarter 30-19 voor, maar beetje bij beetje kwam Racing terug en ging het over Geraardsbergen door onder andere 28 punten van Glenn Vlamynck. Basket Waregem Two nam in het slotquarter afstand van RHK Oostende One. Robin Marreel scoorde bijna een dertiger voor Waregem. Op zondag stonden twee wedstrijden op de agenda. ZwevegemDeerlijk One ging met zware 80-56-cijfers onderuit bij Gent-Oost, ook al stond het na drie quarters slechts 52-43 in het krijt. David Denoulet, Deprez en Hanssens scoorden elk 11 punten. BBC Izegem One nam thuis, niet zonder moeite, de maat van Opwijk (70-58).

Vrouwen

In eerste landelijke bij de vrouwen kon K-Basketteam Kortrijk One eindelijk nog eens zegevieren. Het klopte Jeugd Gentson met 63-55. Yante Strumane was met 15 punten topschutter van dienst. Basket Waregem One ging met 78-66 onderuit bij Houtem, ondanks 16 punten van Vanhoutte. Blue Cats Ieper One kon niet stunten in Houthalen. De ploeg van coach Emmanuel Heughebaert verloor met 62-50. Ook op zondag stonden twee matchen geprogrammeerd, allebei om 17 uur. Avanti Brugge One overleefde de moeilijke verplaatsing naar Aalst niet (49-45). Wytewa Roeselare One wist ook niet te winnen van Willebroek (61-70), ondanks 30 punten, waarvan 5 driepunters, van Kim Snauwaert.

In tweede landelijke kon Basket Blankenberge One niet zegevieren op bezoek bij Houtem. Van Meenen was opnieuw goed bij schot met 23 punten. Bij de rust stond het 35-24 en Blankenberge kon geen vuist meer maken. De West-Vlaamse derby tussen K-Basketteam Kortrijk Two en Basket Knokke-Heist One eindigde in het voordeel van de Kortrijkzanen (80-58). Lefebvre en Vanmarcke scoorden allebei 14 punten. Voor Knokke-Heist waren de zusjes Deblaere samen goed voor 38 van de 58 punten. Mibac Middelkerke One speelde een mooie 43-53-overwinning bij Gent-Oost bij elkaar. Stefanie Derycke was met 11 punten beste schutter. KB Oostende Bredene One sloot het weekend om 18 uur af met een nipte 49-54-nederlaag tegen de ongeslagen leider Boom.

(BV – Foto ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier