Waregem One wint West-Vlaamse derby tegen Sijsele One

© MD
Redactie KW

Ondanks de ruime winstcijfers had Waregem de handen vol met een door tegenslagen geplaagd Sijsele. De overwinning werd in de slotfase veilig gesteld: 67-86.

Een dappere thuisploeg begon goed aan de wedstrijd (9-5), maar met bommen van Samaey en Steinbach zette Waregem meteen orde op zaken (9-18). Sijsele vocht terug en kon de kloof na het eerste quarter beperken tot 19-26.

Bullock mocht halverwege het tweede quarter twee keer aanleggen van achter de driepuntlijn en leek dan al het lot van de Sijseelnaren te bezegelen (24-37). De Baene en De Coessemaeker zorgden echter voor stevig weerwerk, zodat zij met hun ploegmaats de rust in konden zonder verlies van perspectief: 38-45.

Coach De Pauw wou zijn team strakker laten verdedigen, maar zijn bezoekende collega Guns had precies hetzelfde in gedachten. Op het veld werd het echter steeds meer spelen en laten spelen. Bij 51-55 moest de Waregemse coach zelfs in een time-out vluchten om de verdere terugkeer van Sijsele te stoppen. Op het halfuur bleven de Zuid-West-Vlamingen op kop met 55-65.

De leeggespeelde thuisploeg hield lang stand (64-73), maar miste finaal de energie en de gestalte om voor de verrassing te zorgen.

(MD)

Basket Sijsele One: MAES 6, DE COESSEMAEKER 16, VAN IMPE 15, VERBORGT 16, DELPLANCQ 7, De Baene 7, V. Arschoot, Denoyel, Versieck.

ION Waregem One: SPAENS 9, STEINBACH 13, VANTHOURNOUT 5, SAMAEY 15, ENOBAKHARE 16, Guillemyn 6, Bruneel 4, Bullock 10, Van Vooren 6, Feyers 2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier