Voorzitterswissel bij KBBC De Panne

Secretaris Alain Van Eetvelde neemt bij KBBC De Panne de voorzittersfakkel over van Bart Porreye. Voor beide telt maar één ding: allebei blijven ze zich volledig inzetten voor de basketbalclub die hen nauw aan het hart ligt.

Alain van Eetvelde (L) neemt de fakkel over van Bart Porreye

Bart Porreye is al zo’n 20 jaar actief in de basketbalvereniging: “Zelf ben ik geen actieve speler… Eigenlijk ben ik er spontaan ingerold door mijn dochter. Die wilde graag basketten en ze werd lid in 1998. Als ouder ga je dan natuurlijk mee kijken naar een match. Het jaar daarna vroegen ze mij om in het bestuur. Vandaag kan ik terugblikken op negen jaar voorzitterschap en ik ben altijd heel goed omringd geweest. Met mijn familie heb ik 22 jaar in De Panne gewoond, maar nu woon ik al geruime tijd in Oudenburg. Op termijn begint die verplaatsing toch wel door te wegen. Daarom heb ik besloten om ermee te stoppen en ben ik tevreden dat Alain mijn taak als voorzitter overneemt. Maar ze zijn nog niet van mij af! Ik blijf actief achter de schermen en zal mij in de luwte onder meer focussen op de kalender. Onze vereniging is dan ook een club van formaat met zo’n 200 leden en we hebben zelfs veel nieuwe leden mogen verwelkomen. Onze ploegen presteren goed. Met de herenploeg, de U16-meisjes en de U14-jongens speelden we zelfs kampioen. Winnen is geestig, maar toch ligt de focus bij ons niet op moeten winnen. Al onze leden moeten de kans krijgen om te kunnen spelen. Het voordeel van zo’n grote vereniging is dat we genoeg leden hebben om onze meisjes en jongens apart in te schrijven in ploegen. Tot U14 mag er eventueel wel gemengd gespeeld worden. Opvallend is wel dat er zich de laatste tijd meer meisjes hebben ingeschreven dan jongens. In ons bestuur zijn twee van de vijf leden ook vrouwen en we hebben ook verscheidene vrouwelijk coaches. Ondanks de concurrentie van onze burenvereniging in Koksijde, waarmee we trouwens een goede verstandhouding hebben, kunnen we perfect naast elkaar blijven bestaan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Alain de juiste toekomststrategie voor onze club voor ogen heeft en daar helpen we allemaal graag aan mee.”

Alain Van Eetvelde is wel vertrouwd met de bal. “Ik heb tien jaar gebasket in Koksijde, maar dan is mijn zoon bij KBBC De Panne gestart toen hij zes jaar was. Dan ben ik corporatief basket beginnen spelen in De Panne. Na verloop van tijd ben ik net als Bart in het bestuur gerold. In het begin hield ik mij hoofdzakelijk bezig met het organiseren van evenementen. Later werd ik aangesteld als secretaris.”

“Intussen zit ik ongeveer 10 jaar in het bestuur en ken ik wel het reilen en zeilen van de hele organisatie. Belangrijk is dat je als bestuurslid, maar zeker als voorzitter, altijd een luisterend oor hebt voor iedereen, van de allerjongsten tot de senioren. Waar ik verder zal blijven op inzetten is op jeugdwerking. Want de jeugd moet onze toekomst verzekeren. Daarom blijven we evenementen organiseren, delen we flyers uit in de scholen, laten we scholen en jongeren een keertje gratis komen trainen, we sturen coaches naar de scholen en stimuleren onze jonge spelers om eens een vriendje mee te brengen. In onze club doen we ook meer dan alleen maar wedstrijden spelen. We willen ook een hechtere band smeden tussen onze leden. Dat bevordert niet alleen de teamspirit, maar zorgt voor echte vriendschapsbanden. Elk jaar trekken we met de club voor een gratis uitstap naar Plopsaqua. We gaan samen naar basketmatchen kijken, de kick-off is altijd gekoppeld aan een barbecue, niemand wil de bingo- of kaasavond missen en voor het voorbije kippenfestijn noteerden we 135 inschrijvingen, ondanks het slechte weer!” (MV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.