Voorzitter Bernard Bode blij verrast met gedeelde leidersplaats van zijn VK Iebac Ieper One: “Kans op promotie laten we niet liggen”

Bernard Bode. (foto EF) © Eric Flamand

Met een overwinning tegen KBBC Oostkamp Two blijft VK Iebac Ieper One mee op kop in tweede provinciale. De match tegen Oostkamp begon met een vreemde noot.

“Voor aanvang van het duel was er algemene consternatie bij de bezoekers”, vertelt voorzitter Bernard Bode. “Het bleek immers dat zowel hun coach als een van de spelers een rode positieve CST-scan hadden. Ze konden dus de zaal niet in. Dat zorgde voor wat extra motivatie bij de tegenstander, maar uiteindelijk pakten we dankzij een sterke verdediging de overwinning.”

Iebac gaat mee aan de leiding in tweede provinciale. “Na een derde van de competitie lieten de spelers dus een zeven op acht noteren, wat resulteert in een gedeelde leidersplaats samen met uitgesproken titelfavoriet Zwevezele. Onverhoopt en onverwacht? Zeker als je weet dat we dit seizoen nog niet gespaard zijn gebleven van blessureleed. Een derde van de spelerskern bleef collectief al één tot meerdere weken onbeschikbaar, met als piek de verloren uitwedstrijd op RHK Oostende waar we liefst vijf spelers van het fanionteam moesten missen. Met een volledige kern waren we ook in die match niet kansloos geweest, maar we kunnen vrede nemen met de huidige stand van zaken.”

De top vijf is de ambitie, maar voorlopig wacht de voorzitter nog af hoe die ambities eventueel bijgesteld kunnen worden. “Als de kans op promotie er komt, laten we die zeker niet liggen. Ook financieel zijn we er als club klaar voor, maar laat ons maar eerst het verdere verloop van de huidige competitie afwachten en proberen om volgend weekend de aartsmoeilijke verplaatsing naar Avelgem tot een goed einde te brengen. Als corona dan geen roet meer in het eten gooit, zien we wel eind februari hoe de zaken er voor Iebac voor staan! Als voorzitter zou ik stellen: alles kan, niets moet!” (BV)

Zaterdag 27 november om 20 uur: Avelgem One – VK Iebac One.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier