Voorzitter Basket SKT Ieper ontgoocheld over einde amateurcompetities

Basketbal Vlaanderen besliste zondagmorgen samen met Basketball Belgium en de AWBB om de amateurcompetities in het basketbal vanaf de U14 stop te zetten. Voorzitter Basket SKT Ieper had gehoopt dat schoolgaande jeugd dit seizoen wel nog kon basketten.

Vooraan vlnr Victor Bauters, Fineto Lunguana, Anton D'Herck, Kjell Devacht, Cederik Benoot en Kenzo Martin. Rechtstaand Frederik Geldof, Tommy Braem, Thomas Mertens, Robin Mestdagh, El Hadji Malick Fall, Pape Mbaye, Mattias Palinckx, Joris Vanhaverbeke, Alexander Schepens, Bruce Minne en Fabrice Martin.©Eric Flamand
Vooraan vlnr Victor Bauters, Fineto Lunguana, Anton D’Herck, Kjell Devacht, Cederik Benoot en Kenzo Martin. Rechtstaand Frederik Geldof, Tommy Braem, Thomas Mertens, Robin Mestdagh, El Hadji Malick Fall, Pape Mbaye, Mattias Palinckx, Joris Vanhaverbeke, Alexander Schepens, Bruce Minne en Fabrice Martin.©Eric Flamand

Basket SKT Ieper speelt met de hoogste herenploeg in Top Division One. Voorzitter Bart Bauters was één van de drijfveren achter een goed georganiseerde heropstart van de competitie. “Met de andere ploegen uit Top Division One waren we al enkele maanden in overleg met de basketbalbond om scenario’s voor een mogelijke heropstart uit te werken”, vertelt voorzitter Bart Bauters.

“De deadline van eind januari om opnieuw in groep te mogen trainen, als laatste mogelijke startdatum, kwam steeds dichterbij. Normaal zou er volgende week vrijdag Overlegcomité zijn en gingen we daarna wellicht duidelijkheid krijgen, maar omdat dit een week vervroegd werd, kwam er nu al duidelijkheid.”

En laat die duidelijkheid vooral hetgeen zijn dat de clubs echt nodig hadden. “We wisten met de huidige cijfers dat de kans op een herstart klein geworden was, maar nu is er definitief duidelijkheid. Dat zorgt bij de clubs voor de nodige gemoedsrust, want de onzekerheid is weg. Dat neemt niet weg dat de ontgoocheling groot is, maar we weten niet waar we aan toe zijn.”

Deze maatregel is er voor de top van de seniorcompetities, maar ook voor de jeugd vanaf U14. “Ik denk niet dat het veel verschil maakt. Iemand die graag basketbal speelt, die is zijn fun nu kwijt. Natuurlijk is een competitie als Top Division One, waar het semiprofessioneel en meer dan alleen maar plezier is, wat anders. Ik had gehoopt dat er een tussenoplossing zou komen voor de schoolgaande jeugd, maar die is er helaas niet.”

Veel werk aan de winkel wel voor de club richting volgend seizoen. “Zodra we opnieuw met contact kunnen trainen zullen we dat ook doen. Dat kan ik nu al zeggen. Hoe de voorbereiding op de nieuwe competitie zal verlopen, dat moeten we met het sportief comité bespreken. We weten nu hoe de situatie zit en kunnen kijken hoe we alles zullen aanpakken.”

(BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.