Voormalige coach van Belgian Cats Philip Mestdagh buiten strijd

Philip Mestdagh is al enkele weken buiten strijd © Belga
Redactie KW

De voormalige coach van de Belgian Cats Philip Mestdagh is out. Zijn manager Julie Rumes vertelt aan Sporza dat hij wellicht kampt met een burn-out. “Hij zal nu rust moeten nemen.”

Toen Philip Mestdagh uit Ieper en de Belgian Cats deze zomer uit elkaar gingen, ging hij onmiddellijk aan de slag bij de Franse eersteklasser St-Amand-les-Eaux. “Hij is daar al enkele weken buiten strijd. Mestdagh kampt met lichamelijke klachten die voortkomen uit mentale vermoeidheid. Philip is thuis en moet nu rust nemen. Hij staat op non-actief. Ik ben geen dokter, maar ik denk dat het neerkomt op een burn-out”, vertelt manager Julie Rumes aan Sporza.

“Het programma van de Cats is niet min geweest en er waren ook wat sportieve teleurstellingen. Die opeenvolging van stressmomenten en teleurstellingen heeft ervoor gezorgd dat zijn lichaam stop heeft gezegd.”

Het valt af te wachten hoe snel hij zal herstellen en als hij daarna nog terecht kan bij St-Amand. “We zijn dat aan het uitklaren. Ik denk dat het voor de regelgeving in Frankrijk bijna onmogelijk wordt om hem niet te vervangen. We proberen de club te helpen en ondertussen ook Philip zijn rust te gunnen”, geeft Rumes nog mee aan Sporza.

Verder vermoedt Rumes dat het einde bij de Cats wel een impact heeft gehad op Mestdagh. “Hij kreeg enkele weken geleden te horen dat er voor hem geen plaats meer was als coach van de Belgian Cats. Ik denk niet dat het louter daar aan ligt. Het is wel een element in een lange rij en ik denk misschien ook wel dat het de druppel geweest is.”

(xcom)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.