Vlotte overwinning van Oostende tegen Okapi Aalstar

© VDB
Redactie KW

De leiders van de ScoooreLeague hebben vijf dagen na hun cupzege een nieuwe overwinning aan hun indrukwekkende reeks toegevoegd, 90-74 tegen Okapi Aalstar.

BC Telenet Oostende miste niet alleen Wilkinson (knie) maar ook Berggren (buikgriep). Bij Okapi bleef Cummard (kuit) op de bank. Clarke en Johnson openden de wedstrijd het best: 6-10. Serron, die offensief heel gretig de match was aangevat, nam met zijn ploegmaats bij 23-22 even de leiding over. Met een reeks bommen sprintte Okapi naar 32-41.

Na de rust namen de leiders bij 55-54 definitief afstand van hun opponenten die tot 67-63 nog tegenstribbelden. De verdedigende intensiteit lag bij Oostende veel hoger dan voor de rust. Okapi slaagde er in het derde en vierde kwart nooit in meer dan vijftien puntjes aan te tekenen. Serron (23 punten, 7 rebounds en 2 assists) was de exponent van een stevig Oostends collectief. Khalid Boukichou realiseerde een flinke double-double (16 punten en 10 rebounds). Oostende deelde bijna dubbel zoveel assists (20-12) als Okapi uit.

P.R. – foto VDB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier